07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Duasını Aldı Külliyesi’ni Yıktırıyor
Duasını Aldı Külliyesi’ni Yıktırıyor

Duasını Aldı Külliyesi’ni Yıktırıyor

Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi duasını aldığı İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu adına Kavacık’ta yapılan külliyenin yıkılacağı tartışmaları devam ederken yüzlerce cemaat mensubu önceki gün yıkılacağı öne sürülen külliye inşaatında toplanarak eylem yaptı.

İsmailağa Cemaati’nin içinde, cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’na yakınlığıyla bilinen ve aralarında hükümeti eleştiren isimlerin de olduğu Marifet Derneği, bir süre önce külliyenin yıkım kararı alındığını açıklamış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da karardan haberdar olduğunu öne sürmüştü. Marifet Derneği’nin Facebook hebabında paylaşılan videolarda, bazı dernek ve federasyon başkanlarının külliyenin yıkılmaması için yaptığı çağrılara yer verildi.

KIYAMDER Başkanı Emre Altınkum’un açıklaması;

-Memleketin maddi ve manevi değerlerinin altına dinamit koyanların orman üzerine imar edilen yapıları ve yine ticari amaçla orman üzerine inşa edilen kentleri ayakta dururken Efendi Hazretlerimizin manevi civarında bulunan böyle mübarek bir külliyenin yıkılmak veyahut mahkeme yoluyla elden alınmak istenmesi bizleri üzmektedir” dedi.