07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dövizle Askerlik Ucuzladı
Dövizle Askerlik Ucuzladı

Dövizle Askerlik Ucuzladı

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı kabul etti. Bunlardan biri de AKP’li vekillerin imzasıyla verilen önergeyle dövizle askerlik bedelindeki değişiklikti…

Döviz karşılığı askerlik yapabilmek için , yurt dışında oturma veya çalışma izniyle en az 3 yıl süreyle kesintisiz bulunmak gerekiyor.

Bedel 6 bin eurodan bin euroya düşürüldü

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu diğer kanun ve kanun hğkmünde kararnamelerle birlikte dövizle askerlik konusunda da değişiklik tasarısını kabul etti. Yapılan değişiklikle bundan böyle yutrdışındaki Türk vatandaşları, 6 bin Euro yerine bin Euro ödeyerek askerlik yapmış sayılacak. Bu kişiler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını gösteren belgelerle birlikte konsolosluk aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak ve bin euroyu defaten ödeyecek.

Kanun daha önceki başvuruları da kapsıyor

Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce dövizli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuranlar da bin Euro ödeyecek. Fazladan yapılan ödemeler iade edilmeyecek.