07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Demirtaş İçin Suç Duyurusu
Demirtaş İçin Suç Duyurusu

Demirtaş İçin Suç Duyurusu

Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, 27 Şubat’ta Mersin mitinginde kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, şikayete konu olan mitingdeki Demirtaş’ın konuşmasındaki bölümün de yer aldığı suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Avukat, Demirtaş’ın sözlerinin TCK’nın 299. maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanlığına hakaret suçunun unsurlarını ihtiva ettiğini” öne sürdü.

Dilekçede şu sözlere yer verildi;

“Her ne kadar kişiliğine hedef alsa da öyle görülmemeli”

-Cumhurbaşkanının bu istisnai konumu, onun kişiliğinin görev ve sıfatıyla kaynaşmış olarak algılanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle makamına yönelmeyip, kişiliğine karşı işlenmiş de olsa Cumhurbaşkanına hakaret suçunun, kişilere karşı suçlar içinde görülmemesi gerekmektedir. Kanun koyucu, bu düşüncelerle Cumhurbaşkanına hakaretin devlete karşı işlenmiş suçlar arasında düzenlenmesini uygun görmüştür. Bir başka anlatımla, suç doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı olan kişiye karşı işlenmekteyse de suçla korunan ve bu nedenle ihlal edilen değer, devletin siyasal iktidar yapısıdır.

Dilekçede, Demirtaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan kamu davası açılması istendi.