07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Darbenin 1 Numara Muamması
Darbenin 1 Numara Muamması

Darbenin 1 Numara Muamması

Darbe girişiminin ilk gününden beri 1 numara olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün ismi öne sürüldü. Akın Öztürk ifade verene kadar da bu devam etti. Ancak Akın Öztürk ifadesinde darbeyi komuta ettiği iddiasını yalanladı.  Akın Öztürk ifadesinde;

“Benim bu darbeye iştirak etmediğime dair Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Hava Kuvvet Komutanı Abidin Ünal, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ve orada bulunan diğer havacı generaller tanıktır. Dinlenmelerini isterim. Ayrıca paralel yapıya karşı mücadele eden kişilerden biriyim.” dedi.

Dişli de Onu Savundu

Darbeden tutuklu AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Metin Dişli de ifadesinde Akın Öztürk’ü savunmuştu.

“Helikoptere bindik, Akıncılar Üssü’ne geldiğimizi fark ettik. Akın Öztürk’ün kesinlikle bu girişimle alakası yoktur. Bu işin mağduruyum. Darbe listesinde neden ismimin geçtiğini bilmiyorum, şikâyetçiyim.”

Genelkurmay İfadesini Doğruladı

Genelkurmay açıklamasında Akın Öztürk için;

“Ayrıca Hv.K.Komutanı Ankara’da AKINCI Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın ÖZTÜRK’ü arayarak kendisine 4’üncü Ana Jet Üssü AKINCI’dan kalkan uçakların yasa dışı olduğunu, ivedilikle AKINCI’ya giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir.” denildi.

Akın Öztürk muamması bir türlü çözülmedi. Şu ana kadar olan biten herşeye rağmen Akın Öztürk kesin darbeye iştirak etti delili de gösterilemedi.

Bin 684 Asker İhraç Oldu Ama 1 Numara Hala Yok

Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarıldı. İhraçlar sonrasında TSK’da 209 general kaldı. Bu kadar büyük bir tasfiyeye rağmen hala başta Erdoğan olmak üzere AKP iktidarı halkı sokakta tutmaya devam ediyor. Hükümete yakın yazarlar tehlike geçmedi uyarılarında bulunuyor.