07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Cihaner’i Tutuklatan Savcı da Gözaltında
Cihaner’i Tutuklatan Savcı da Gözaltında

Cihaner’i Tutuklatan Savcı da Gözaltında

Darbe girişimi ile ilgili gözaltılar sürüyor…Düzce’de düzenlenen operasyonda İlhan Cihaner’i makamında tutuklatan savcı Osman Şanal da gözaltına alındı.

Darbe girişimi ile ilgili olarak Düzce’de düzenlenen operasyonda CHP İstanbul Milletvekili ve dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’i makamında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklatan Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal gözaltına alındı.

578b453d18c7735608786018__1_

Şanal’ın evindeki belge ve dokümanlara el konuldu

Şanal’ın Fatih Mahallesi’nde bulunan evinde arama yapan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ikamette bulunan belge ve dökümanlara el koydu.

Şanal, İlhan Cihaner’i makamında böyle gözaltına aldırmıştı;

fft31_mf7925952

 

Bekir Bozdağ “hukuka aykırı” diyerek Osman Şanal’ı savunmuştu

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in adliyedeki odasını ve evini arayan ve tutuklanmasını sağlayan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’ın yetkileri HSYK tarafından kaldırılmıştı. Bu karar üzerine açıklama yapan Adalet Bakanı Bozdağ, Şanal’ı savunmuştu. Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararının çok açık bir Anayasa ve yasa ihlali olduğunu iddia ederek, “HSYK kendi meşruiyetini tartışılır hale getirmemelidir ama bu karar HSYK’nın meşruiyetini de sorgulanır hale getirmiştir. Açık ve net olarak söylüyorum ki HSYK kararı hukuka aykırıdır. Adil yargılamayı etkilemeye bir teşebbüstür” demişti.