02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Brüksel’de Terör
Brüksel’de Terör

Brüksel’de Terör

Belçika’nın başkenti Brüksel bu sabah art arda gerçekleştirilen terör saldırılarıyla sarsıldı. Zaventem Havalimanı’nda iki ve ardından metroda gerçekleştirilen saldırıda toplam 34 kişi yaşamını yitirdi.onlarca kişi de yaralandı. Terör saldırısının ardından Belçika Türkiye’deki büyükelçiliğini kapattı…

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda iki patlama meydana geldi. Belçika Devlet Televiziyonu, patlamanın ‘intihar saldırısı’ olduğunu duyurdu. İlk belirlemelere göre, havalimanındaki iki patlamada 13 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. Bu saldırıların ardından metro istasyonunda da bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Metrodaki saldırıda da 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. saldırılarda ölenlerin sayısı daha sonra 34’e yükseldi…

Havalimanındaki patlama anı güvenlik kamerasında böyle görüntülendi;

Hava Limanında Can Pazarı…

Screenshot_1

Patlamalar sonrası havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Havalimanından yolcuların çektiği görüntülerde patlama sonrasında yolcuların panik halinde Havalimanı’nın dışına kaçtıkları görüldü. Patlamalar gidiş terminalinde meydana geldi. Bazı görgü tanıkları patlamaların American Airlines bankosunun yakınında gerçekleştiğini söyledi. Reuters, patlamadan önce silah sesleri ve Arapça sloganlar atıldığını duyurdu.

AP’nin Oturumu İptal Edildi

Alman haber ajansı DPA’nın haberine göre, terör saldırılarının ardından Avrupa Parlamentosu’nun kentteki oturumu iptal edildi. Belçika Kriz Merkezi, halka “Olduğunuz yerde kalın” uyarısı yaptı.

1

Fransa’da da Alarm Verildi

Brüksel’deki havalimanı ve metro patlamalarının ardından Fransa, başta Paris olmak üzere ülke genelinde havalimanlarında güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.

THY Uçağı Liege Havalimanı’na yönlendirildi

Öte yandan, Brüksel seferini yapan THY’nin TK 1937 sefer sayılı uçağı Liege havalimanına yönlendirildi. Uçak saat 08.24 de İstanbul’dan kalkmıştı. İstanbul’dan saat 11.50’de kalkması planlanan sefer ise iptal edildi.

Belçika Türkiye’deki Büyükelçilik ve Başkonsolosluğu kapattı

Belçika başken Brüksel’de  yaşanan terör saldırılarının ardından İstanbul Taksim’deki Belçika Başkonsolosluğu ile Ankara’daki Belçika Büyükelçiliğini kapattı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu sabah Belçika’nın başkenti Brüksel’de art arda düzenlenen terör saldırısından sonra Belçika’nın İstanbul ve Ankara’daki diplomatik temsilcilikleri kapatıldı. Bugün ve yarın yapılması planlanan vize işlemleri ve randevuların iptal edildiği kaydedildi.

Saldırıyı IŞİD Üstlendi

34 kişinin hayatını kaybettiği Brüksel’deki saldırıları IŞİD üstlendi. Russia Today’in Mısır medyasından aktardığı habere göre, üstlenme açıklaması IŞİD bağlantılı Amak Haber Ajansı’nda yayınlandı.Brüksel Savcısı’nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı’ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi.