07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Biatsız Boksöre Büyük Ayıp
Biatsız Boksöre Büyük Ayıp

Biatsız Boksöre Büyük Ayıp

“Bu ülke Atatürk’ün Tayyip’in Değil” t-shortüyle maça çıkan Dünya Süper Ortasiklet Profesyonel Boks Şampiyonu Ünsal Arık, kazandığı Dünya Şampiyonluk Kemerini, Anıtkabir’e hediye edemedi…

Dünya Şampiyonu boksör Ünal Arık, HEPAR’lı yöneticilerle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek mozoleye geldi.Çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, ardından Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

“Doğruyu bilen, yanlışı görür”

Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Arık, özel deftere ise “Çocuklarımıza seni ve kurduğun Cumhuriyeti anlatacağım. Doğruyu bilen yanlışı görür.” ifadelerini yazdı.

Altın Kemerini Anıtkabir’e hediye edemedi

Altın Kemerini Anıtkabire hediye etmek isteyen Dünya Şampiyonu boksöre izin verilmedi boksör şöyle anlattı;

“Bize kötü bir haber geldi. Önce müzeye kabul edilir mi edilmez mi karar verilecekmiş. Müzeye kabul edilir mi edilmez mi? Ben o kararın niye böyle verildiğini biliyorum. Ama onu da konuşmaya gerek yok.”

1980626_3

Şampiyona tebrik mesajı da yok

‘Türkiye’deki iktidar partisinin yöneticilerinden tebrik aldınız mı?’ sorusuna Arık, “Maalesef alamadım. Atatürkçü olduğum için. Yolumuz açılmayacak. O tişörtün üzerinde bu ülke Atatürk’ün Tayyip’in değil yazıyordu. Yalan söylemedim. Bu ülkeyi Ulu Önder Atatürk kurduğu için ben düşüncemi söyledim. Bu bazı kişilerin hiç de hoşuna gitmedi. İlk başta çok kötüydü. Ölüm tehditleri geldi.” diye cevap verdi.

Bir cumhurbaşkanı veya parti bir sporcu ile uğraşıyor

Kariyerinin devam edip etmeyeceği sorusuna ise Arık, “Bulunacak sponsorlara bağlı. Her kapı kapalı. Sponsor olmak isteyenler veremiyor, şirketleri kapanacak diye korkuyorlar. Türkiye bu hale geldi. Bir cumhurbaşkanı veya parti bir sporcu ile uğraşıyorsa bu ülkenin zaten zavallılığını gösteriyordur.” dedi.

İşte Dünya Şampiyonu boksör Ünsal Arık’ın o t-shortü giydiği maç..Rakibini nakavtla mağlup etmişti;