07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Biat Varsa Gerisi Teferruat
Biat Varsa Gerisi Teferruat

Biat Varsa Gerisi Teferruat

3 dönem AKP’den milletvekiliği yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doktoru Cevdet Erdöl’ün, koşulları taşımamasına rağmen yeni kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Erdöl’ün rektör olması için hülle yapıldı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İklim Öngel’in haberine göre;  Erdoğan tarafından 18 Temmuz 2015’te, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. 29 Mayıs 2002 tarihinde KTÜ’de profesörlüğünü alan Erdöl, burada 2 ay 19 gün profesör olarak görev yaptı. 18 Ağustos 2002’de milletvekilliği adaylığı için istifa etti.  7 Haziran 2015 seçimlerine kadar AKP’de milletvekili olarak görev yaptı.Ancak yasaya göre,profesörlük, doçentlik veya yardımcı doçentlik unvanlarını kazananlar yükseköğretim kurumlarında fiilen 2 yıl görev yapmak zorunda..

 

Hülle yoluyla yasal engel kaldırıldı

Cevdet Erdöl, rektör atandıktan 1 ay sonra, unvan sıkıntısını aşabilmek için 2002 seçimlerinden önce görev yaptığı Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) atandı.Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü olarak 3 gün KTÜ’de çalışan Erdöl, daha sonra tekrar rektör üniversiteye geri döndü.