02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Bekçiler Dövüldü, Öğrenciler Tehdit Edildi

Bekçiler Dövüldü, Öğrenciler Tehdit Edildi

19 Mayıs ne 23 Nisan’ı kutlamaktan imtina eden AKP 1 aydır Fetih kutlamaları için hazırlık yapıyordu. fetih Şöleni adını verdikleri kutlamalar için İstanbul’da okullar seferber edildi. Bir ortaokulda afişleri kaldıran 2 bekçi dövüldü, Şölene katılan öğrenciler Pazartesi izinli sayıldı, gitmeyen öğrenciler okuldan atılmakla tehdit edildi.

AKP’nin yaklaşık bir aydır hazırlık yaptığı Fetih Şöleni için İstanbul’daki okullar şölenin afişleriyle dolduruldu. Eğitim-İş Avcılar Temsilcisi Özer Yapal, bazı okullardaki öğretmenlerin kendilerine aktardıkları olayları anlattı. Avcılar Borusan Ortaokulu’nda afişleri kaldıran bekçiler AKPli bir grup tarafından dövüldü. ‘Fetih dayağı’na şahit olan bir öğretmen okul yönetiminin bekçilere sahip çıkmadığını söyledi. Liselerde ise broşür dağıtıldı ve şölene gitmeleri şartıyla pazartesi günü yok yazılmayacakları taahhüt edildi.

Aydınlık’tan Irmak Mete’nin haberine göre; AKP büyük önem verdiği şölene katılımın yoğun olması için gözünü okullara ve öğrencilere dikti. İstanbul Avcılar’da okulların içine şölen afişi asıldığı, okul yönetimlerinin şölene ait el broşürlerini öğrencilere dağıttığı belirtildi. Daha önce okulun sokağa bakan duvarlarına asılabilen afişler, okulun içine de asıldı.

Şölene katılan Pazartesi izinli sayılacak

Mehmet Emin Horoz Anadolu Meslek Lisesi’nde Cuma günü sınıflara şölenin el ilanları dağıtıldı. İddiaya göre okul müdürü “Pazar günü mitinge giderseniz pazartesi okula gelmenize gerek yok. Biz sizi izinli sayacağız. Yok yazmayacağız” dedi. Okulun bahçe duvarlarına da afişler asıldı. Şehit Şerife Bacı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde de sınıflara broşür dağıtılarak, öğrencilerden etkinliğe katılmaları istendi. Pazartesi günü yok yazılmayacakları taahhüt edilen öğrencilere, şölende yiyecek içeceklerinin karşılanacağı söylendi.

Şölene gitmeyen öğrenciler okuldan atılmakla tehdit edildi

Avcılar Gümüşpala Meslek Lisesi’nde de sınıflardan çağırılan sınıf başkanlarına öğrencilere dağıtmaları için broşür verildi. Veliler, okul idaresinin öğrencileri şölene katılmamaları halinde okuldan atmakla tehdit ettiğini öne sürdü. Yapal, tehdit iddiasının doğrulanmadığını sözlerine ekledi.