07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Batıya Da Kalekol Geliyor
Batıya Da Kalekol Geliyor

Batıya Da Kalekol Geliyor

AKP millet vekilleriyle birlikte Afyon kampında…Konu, PKK sorunu ve  Güneydoğu’da kent merkezlerinde yaşanan çatışmalar..Kampta bazı vekiller Efgan Ala’ya “Örgüt bu işleri yapana kadar devletin nasıl haberi olmadı, önlemler neden zamanında alınmadı” sorularını yöneltti. Toplantıda Efkan Ala  tartışma yaratacak bir kararı açıkladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı büyükşehirlere “Kalekol” yapılacağını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Emine Kaplan’ın haberine göre, kampta en fazla ilgi  Bakan Ala’nın yer aldığı güvenlik oturumu oldu. Ala, Diyarbakır Sur, Silopi ve Cizre’deki çatışmalara ilişkin bilgi verdi..

Batıya da Kalekol geliyor

Bundan sonra güvenliğin tamamen sağlanması için Türkiye genelinde çalışma yapıldığını belirten Ala, Ankara, İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirler dahil hassas il ve ilçelerde “tahkimatı güçlü, kalıcı karakol gibi güvenlik merkezi” kurulacağını söyledi.

Ala, “Bölgede giriş çıkışlar kontrol edilecek. Güvenlik ve özgürlük dengesinin sağlanması için her türlü önlem alınacak” dedi.

AKP’li vekiller o soruyu sordu: PKK bu noktaya gelirken siz neredeydiniz?

Bazı vekiller terör örgütünün şehirlerde örgütlenmesi konusunda gerekli önlemlerin zamanında alınmamasını eleştirerek, “Devletin nasıl haberi olmadı, istihbarat nerdeydi? Zamanında neden önlem alınmadı?” diyerek Efgan Ala’yı eleştiri yağmuruna tuttu.

“Biz müsamaha gösterdik, örgüt bunu istismar etti”

” Çözüm Süreci’nde müsamaha gösterik, örgüt bunu istismar etti” diye eleştirilere cevap veren Ala; geçen yıl Kasım’da yapılan kampta “yığınak yapıyorlar, pervasızca davranıyorlar” diye uyarıda bulunulduğunu o zaman da  bazı milletvekillerinin, kendilerine tepki gösterdiğini söyledi.