07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 12 Ölüm 2 İddia
12 Ölüm 2 İddia

12 Ölüm 2 İddia

Bugün Van valiliği’nce yapılan bir açıklamada, Edremit’te güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 12 PKK’lının öldürüldüğü, 1 polisin de şehit olduğu belirtildi..Ancak HDP Van milletvekili’nden olaya ilişkin çarpıcı bir iddia geldi:  HDP’li Lezgin Botan polislerin 12 PKK’lıyı çatışmada değil gelen talimatla infaz ettiğini öne sürdü…

Van Valiliği’nin açıklamasına göre Edremit’te gerçekleştirilen bir operasyonda, 1 polis şehit oldu, 12 PKK’li de öldürüldü.

  63989_33181_10012016112004_14

“polis öldürme talimatı ile oraya gelmişti”

Olaya ilişkin HDP’li Van milletvekili Lezgin Botan’ın yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Botam, polis içindeki bir kaynağa dayandırdığı açıklamasında, “Polis öldürme talimatı ile oraya gelmişti” dedi.

“PKK’lıların cesetleri başka yerden buraya getirilmiş olabilir”

Evrensel Gazetesi’nden Erdal İmrek’e konuşan Botan, “Bu kış gününde sabah ölen biri bu kadar kokmaz. Başka yerde öldürülenler de buraya getirilmiş ve çatışmada öldükleri süsü verilmiş olabilir” iddiasında bulundu.

“Polis uyarmadan 3 kişiyi kurşun yağmuruna tuttu”

Botan, polisin ‘hiçbir anons yapmadan’ ateş açtığını, kendini dışarı atan 3 kişiyi de ‘dakikalarca taradığını’ öne sürdü. Hastane personelinden aldığı bilgiyi aktaran Botan, “Vücutlarında çok sayıda kurşun var. Ama başlarının sağ tarafında sıkılan kurşunlar infaz şüphesini güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Ajanslar olayı çatışma olarak geçti

DHA: Van’da ses getirecek büyük bir eylem hazırlığında oldukları saptanan PKK’lı grubun üslendiği eve polisin yaptığı operasyonda, 12 terörist ölü ele geçirildi.
Sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda PKK’lıların açtığı ilk ateşle 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Anadolu Ajansı: Operasyonda evdeki teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi, 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Savaş Hali”nde bugün

Öte yandan Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde de operasyonlar sürdü. Çatışma sırasında PKK’lıların el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu bir polis ve bir uzman çavuş şehit oldu. Patlamada 14 güvenlik görevlisi de yaralandı.

63993_56783_10012016164056_3