07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Arkasından Konuştu
Arkasından Konuştu

Arkasından Konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’den ayrıldıktan sonra Kayseri Ticaret Odası 120’inci onur yılı programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada “ortağımız dediğimiz ülkeler PKK’nın gerçek yüzünü görmek istemiyor” dedi…Erdoğan “barış bildirisi”ni imzalayan akademisyenleri de hedef aldı.

İşte Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar;

“Güvenlik güçlerimiz tarih yazıyor”

-Türkiye, terörle, terör örgütüyle mücadelesinde hasımların hakkını dahi teslim etmek zorunda kaldığı özenle hareket etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, kendi canları pahasına hiçbir sivilin zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet gösteriyor. Güvenlik güçlerimiz sivillere kendilerini siper ederek tarih yazıyorlar. Ama bazılarının gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, kalpleri var hissetmiyor. İşte bu gafiller güya akademisyen olup bildiri yayımlayarak, kimi zaman siyasetçi olup terör örgütü diliyle konuşarak karşımıza çıkıyor.

“Bunlar akademik terörün aktörleri”

-Aslında bunlar bir akademik terörün aktörleridir. Onun için duruşumuz, milletçe elele olacak, omuz omuza olacak. Bunlara asla bu fırsatı vermeyeceğiz. Bu milleti parçalamaya, bu bayrağa gölge düşürmeye, bu vatanı parçalamaya, bu devlet içinde nifak tohumları ekmeye bu noktada atabileceği adım olamaz.

“Ortağımız dediğimiz ülkeler terör örgütünün gerçek yüzünü görmek istemiyor”

-Maalesef aynı aymazlığa uluslararası toplumun da düştüğünü görüyoruz. ortağımız dediğimiz ülkeler ısrarla terör örgütünün gerçek yüzünü görmek istemiyor. Hem de baş başa konuştuğumuzda, ne zaman konuşsak “Bu bir terör örgütüdür” diyor. Madem öyle çık tavrını koy. Terör örgütünün hiçbir ahlaki ve insani ölçüye uymayan sessizliği, destek mahiyetindeki tavırları bizi gerçekten üzüyor. Bugüne kadar yaşananlar göstermiştir ki terör karşısında ilkeli duruş göstermezseniz gelir sizi zehirler. Kurbağa ve akrebin hikayesinde olduğu gibi, fırsatını yakaladığı anda gelir sizi akrep gibi sokar.