02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Anonymous Hastane Kayıtlarını Hackledi

Anonymous Hastane Kayıtlarını Hackledi

Anonymous, Youtube üzerinden yayınladığı bir videoyla, Türkiye’deki hasta kayıtlarına ulaştığını ve bunları internet üzerinden yayınladıklarını duyurdu.

Geçen şubat ayında iki hastanenin veritabanına sızılmasını bazı Türkiyeli hacker grupları üstlenmiş, bu eylemi Barack Obama yönetiminin Kürtlere verdiği destek yüzünden yaptıklarını savunmuşlardı.

Anonymous,  Hollywood’daki Presbyterian Sağlık Merkezi ve Methodist Hastanesi’nin veritabanına siber saldırı nedeniyle Türkiye’den intikam almayı amaçladığını açıklamıştı..

Türkiye’deki hasta kayıtları internette

Anonymous, saldırının kabul edilemez olduğunu savunup Türkiye’den intikam almak amacıyla hastane kayıtlarını yayınladıklarını duyurdu. Sızdırılan dosyanın sıkıştırılmış boyutu 1.9 gb’ı buluyor. Verilerde bir milyonu aşkın hastanın kimlik bilgileri yer alıyor.

Bütün kimlik bilgileri, hastalık kayıtları internette dolaşıyor

Verilerin nereden sızdırıldığı ya da ne kadar kişinin bilgilerini içerdiği şimdilik tam olarak bilinmiyor. Ancak dosyaların içinde birçok ildeki hastanelere dair hasta isim ve kayıtları, sağlık testleri, hastane çizelgeleri gibi birçok bilgi verilerin içinde bulunuyor.

Öte yandan Türkiye’de Anonymous’a üye olduğu iddia edilen 15 kişinin yargılanması dün başlamıştı. İddianamede, 15 sanığın ‘bilişim sisteminin işleyişini engelleme veya bozma’ suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İşte Anonymous’un Youtube’daki o açıklaması;