07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Anonymous “Emniyet” Demişti Hükümet “YSK” dedi
Anonymous “Emniyet” Demişti Hükümet “YSK” dedi

Anonymous “Emniyet” Demişti Hükümet “YSK” dedi

 50 milyon Türk vatandaşının kimlik verilerinin çalınması ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bugün bir açıklama daha yaptı. Yıldırım, kimlik bilgilerinin seçimlerde siyasi partilere verilen bilgiler üzerinden ele geçirildiğini söyledi. Kimliklerin siber havuzdan sızdırılmadığını belirten Yıldırım, ‘paralel yapı bu konuda algı operasyonu yürütüyor” dedi.

50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerinin yer aldığı bir veri tabanı, bilgisayar korsanları tarafından internete yüklendi haberi üzerine Bakan Yıldırım, “Bu çok eski bir haber… Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir” demişti. Şimdi bir açıklama daha yaptı.

İşte Binali Yıldırım’ın o açıklamasından başlıklar;

“Paralel yapının algı operasyonu var”

-Bu paralel yapının algı operasyonudur. 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde, bütün seçimlerden önce, seçime girecek partilerinin tamamına, seçmenlerin adlarını, adreslerin, TC numaralarını yasa gereği vermek zorundasınız. Seçimler öncesi yasa gereği YSK’nın bütün partilere vermek zorunda olduğu seçmen bilgileri, sanki MERNİS sisteminden sızılarak elde edilmiş gibi servis yapılıyor. Bu bir problem. Dikkat ederseniz yayınlananlarda 18 yaş altı yok. Bu bilgileri alanlar bilemiyoruz ki kiminle paylaştılar.

“Yasal düzenleme Geliyor”

-Yeni meclisimiz kişisel verilerin korunmasına dair kanun çıkardı. Bu yola tevessül eden kötü niyetli kişilerin bunu kulaklarına iyice yer etmesini özellikle istiyorum.Bundan sonra buna benzer şeylerin hesabını verecekler. Yeni yasal düzenleme yapıldı, şu anda Cumhurbaşkanımızın onayında. Bugün yarın da yürürlüğe girer.

“Seçim kanununda değişiklik yapmak lazım”

-Demek ki Seçim Kanunu’nda da değişiklik yapmak lazım. Seçim zamanı bu bilgiler belirli bir kısıtlamayla verilir, onun dışında partilere bu bilgiler paylaşılmaz. Çünkü bir kişiyle paylaştığınız şey artık sır değildir. Yasal bir zorunluktan seçim kurulunun da yapacağı bir şey yok vermiştir.

“Sisteme sızma yok”

-Şu net, sisteme sızma olarak elde edilmiş bilgi değildir. Ele geçirilmiş bilgilerdir. Vatandaşları rahatsız etme, sistemlerin güvenilir olmadığı algısı yaratmaktır. Malum örgüt bunu kullanıyor. Bunu başka bir ülkede farklı kayıtla yapmaya çalışıyor. Asıl bilgileri sağlamdır, vatandaşlarımız rahatsız olmasın.