07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Alo 184 Yandaş Doktoru Koruma Hattı
Alo 184 Yandaş Doktoru Koruma Hattı

Alo 184 Yandaş Doktoru Koruma Hattı

Aile hekimi mesai saatinde sağlık ocağını terk edip gitti. “Neredesiniz” diyen MS hastasını, “sana ilaç falan yazmıyoruz, defol” deyip kovdu… Şikayet edilince “saldırıya uğradım” diye karakola gitti.

Ordu’da Karşıyaka mahallesi’nde oturan MS hastası A.K. sağlık ocağına gidip aile hekimine sürekli kullanması gereken ilacı yazdırmak istedi..Mesai saati içerisinde sağlık ocağında kimseyi bulamadı.”Kimse yok mu?” dediği memurdan,” sana hesap mı vereceğiz?” cevabını alınca tartışma çıktı.

Aile hekimi: İlaç falan yazmıyorum sana..defol!

Yarım saat sonra sağlık ocağına gelen aile hekimi M.B.H. de aynı şekilde MS hastası A.K.’ya ” ne zaman çalışacağımızı sana mı sorucaz?” deyip, “ilaç falan yazmıyorum sana, defol” dedi…

Alo 184 Yandaş doktora bilgi verme hattı

Neye uğradığını şaşıran A.K. bunun üzerine sürekli kullanması gereken ilacı parayla eczaneden satın aldı. Daha sonra da Alo 184 sağlık hattını aradı. Şehir eşkiyası aile hekimi hakkında şikayetçi oldu.

Aile hekiminden özür beklerken karakoldan aradılar 

Aradan 1 gün geçtikten sonra karakoldan haber geldi. MS hastası A.K. karakoldan çağırıldı. Gittiğinde bir şokla daha karşılaştı. Aile hekimi A.K.’nın kendisine saldırdığını iddia edip şikayetçi olmuştu.

“MS hastasıyım, değil birine saldırmak, ayakta zor duruyorum”

Karakolda ifade veren A.K. MS hastası olduğunu, değil birine saldırmak, yürümekte bile güçlük çektiğini söyledi..A.K. da şehir eşkiyası doktordan şikayetçi oldu.