02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » “AKP’liler O Çocukları Değil Ensar’ı Savunuyor”
“AKP’liler O Çocukları Değil Ensar’ı Savunuyor”

“AKP’liler O Çocukları Değil Ensar’ı Savunuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu haftaki grup toplantısında konuşmasının önemli bir bölümünü yine Karaman’daki Ensar Vakfı evlerinde yaşanan çocuk istismarları ve Ensar Vakfı’nın olayın dışında tutulmaya çalışılmasına ayırdı…Çok sertti… Hem bürokratları, hem Aile bakanını eleştirdi ve başbakan Davutoğlu’na Ensar Evlerinde yaşanan çocuk istismarlarıyla ilgili 6 soru yöneltti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasından başlıklar;

“Bütün AKP Camiası O çocukları değil Ensar’ı savunmaya kalktı”

-Bütün AKP camiası, cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar çocukları değil Ensar vakfını oradaki derneği savunmaya kalktılar. Hiç kimse merak etmesin sonuna kadar o çocukların haklarını biz savunacağız.O kadar ileri gittiler ki emin olun vicdanım asla kabul etmedi. Aileden sorumlu Bakan buna bir kez rastlanmış olması kurumu karalamak için gerekçe olamaz diyor. Bu lafa kimse AKP camiasından itiraz etmiyor.

“Bunlar kadını insan olarak değil, cinsel obje olarak görüyor”

-Mütedeyyin samimi Müslüman vatandaşlara sesleniyorum kendi çocuklarını düşünsünler: Kaç kere rastlanmış olması gerekir ki senin vicdanın rahatsız olsun…İtiraz ettim. “Ensar Vakfı’nın önüne neden yatıyorsunuz?” dedim. Koro halinde protestolar, siyah çelenkler. Yahu sen o çelengi götüreceksin Ensar Vakfı’nın önüne koyacaksın. Demeç veriyor bunlar kadını insan olarak değil cinsel obje olarak görüyorlar asıl hastalık burada ruh hastalığı.Bakan bakandır kadın olur erkek olur. Ne yaparlarsa yapsınlar ne söylerlerse söylesinler kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim.

Ensar Vakfı neden sorumludur?

Ensar Vakfı neden sorumlu? Üç tane nedeni var, bir kaçak yurtlar yapıyorlar. Açtıkları yurtlar tamamen kaçak. O kaçak evlerde bu çocuklar kalıyorlar. Yasa dışı faaliyette bulunduğu için sorumludurlar. İki, onlara emanet edilen çocukların hakkını hukukun namusunu ve şerefini koruyamadılar. Üç, bu evlerde ne idüğü belirsiz adamları getirip çalıştırdılar. Bundan ötürü bu Ensar vakfı sorumludur.

Başbakan Davutoğlu’na 6 soru;

– Anayasa ve MEB yasasına göre yurt açma yetkisi sadece MEB’dedir bu yetki Ensar ve Kayimder’e nasıl verildi?

– Bu yurtlar için bugüne kadar bir soruşturma açıldı mı?

– İmam hatip okulu müdür yardımcısı şunu söylüyor bizim öğrencilerimiz Ensar ve Kayimder’in evlerinde kaldırdı. Ama milli eğitimi müdürü, “bu kurumlara ait Karaman’da ev yoktur” diyor. Bu müdür görevinde midir değil midir

– Ensar Vakfı Başkanı “Bu sapık 5 ay bizimle çalıştı başka bir bağlantısı yok” diyor. Ama o çocuklara istismarın 2 yıl yapıldığı sabit. Yalan söylüyor.

– Türkiye genelinde bu yurtlardan kaç tane var?

– Yoksul ailelerin çocuklarının barınma görevi Milli Eğitim Bakanlığı’na verilmiştir. Bakanlık hiçbir şey yapmamıştır. Neden yapmadınız?

Bu soruların cevabını bekliyorum.