07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’de Cerattepe Çatlağı

AKP’de Cerattepe Çatlağı

Artvin Heyeti ile Başbakan Davutoğlu’nun Çankaya görüşmesi olumlu sonuç verdi. Davutoğlu, Cerattepe’de Cengiz Holding’in maden çalışmasının yargı kararına kadar durdurulmasına karar verdiklerini açıkladı…Davutoğlu’nun bu kararı AKP’ye yakın havuz medyasında çatlağa neden oldu. Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu çekişmesinde Erdoğan’ın yanında yer alanlar ya Cerattepe kararını hiç görmedi ya da bu karar yerine Cerattepe hakkında farklı haberler hazırladı.

Sabah, Akit, Akşam ve Star gazetesi Erdoğan’ın yanında yer aldı. Kayyumdaki Bugün ve Demirören’in Vatan Gazetesi haberi gördü ama küçük yer verdi. Yenişafak ise Hem Erdoğan’a hem de Cerattepe’yi birinci sayfasında gördü.

İşte detaylar;

Tayyip Erdoğan’ın katıtsız şartsız yanında yer alan Sabah ve Akit gazetesi Cerattepe kararına hiç yer vermedi. Yine Erdoğan’ın yanında saf tutan Star Gazetesi ise Cerattepe’yi manşetine taşıdı ama karara hiç yer vermedi. Star Cerattepe’deki direnişi provakasyon olar nitelendirip, komplo teorileri üzerinden Alman gizli servisine bağladı. Akşam Gazetesi’de Erdoğan’ın sözlerini manşete taşıdı.  Cerattepe’deki durdurmayı  Davutoğlu’nun “İstismara izin vermeyiz” sözleri ile gördü..

Untitled-1

Kayyum’a devredilen AKP’ye yakın Bugün Gazetesi ve Demirören’in Vatan Gazetesi habere küçük bir yer ayırarak mutlı son başlığıyla verdiler.  Erdoğan’ın sözlerine daha genis yer ayırdılar. AKP’ye yakın gazetelerden  Yenişafak ise 1. sayfasından Cerattepe’deki durdurmayı gördü. Denge olsun diye de Erdoğan’ın HDP açıklamalarını manşet yaptı.

Untitled-2