07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “AKP IŞİD’e Yardım ve Yataklık Yapıyor”
“AKP IŞİD’e Yardım ve Yataklık Yapıyor”

“AKP IŞİD’e Yardım ve Yataklık Yapıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok tartışılacak bir iddia geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Musul Başkonsolosluğu’nun basılması talimatını veren IŞİD’linin Türkiye’de tedavi gördüğünü, masraflarının da Türkiye tarafından ödendiğini söyledi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun o konuşmasından ilgili bölümler;

Binali Yıldırım’a 11 soru;

“Gazeteciler geldiler, görüşlerimi sordular. Hiç kimseyi eleştirmedim, parti adı vermedim, Binali Bey’e 11 soru sorayım dedim. Binali Bey de 11 soruya cevap versin.

1- Musul Başkonsolosluğu basılırken hangi hükümet IŞİD yaptı demedi?
2- Hangi millletvekili PKK ve IŞİD terör örgütü değil dedi?
3- IŞİD iyi ki varsın diyen milletvekili hangi partiden?
4- IŞİD hangi hükümet iktidardayken palazlandı?
5- Yaralanıp Türkiye’de tedavi edilen IŞİD militanları hangi iktidar zamanında ayrıcalık sağlandı?
6- Hangi hükümet döneminde IŞİD silahlandırıldı?
7- Bakanlar Kurulu, MGK IŞİD terör örgütü kararı alındı mı?
8- Hangi savcı IŞİD terör örgütüyle ilgili iddianame hazırladı? Hazırlandı da bizim mi haberimiz yok?
9- IŞİD’in Türkiye lideri kim?
10- IŞİD’in son bir yıl içinde Türkiye’de yaptığı eylemlerin sorumlusu kim?
11- Güvenlik zafiyeti yoksa, yönetim zafiyeti mi var?”

“Konsolosluğun basılma talimatını veren IŞİD’li Türkiye’de tedavi edildi”

“Musul Başkonsolusluğu’nun basılması talimatını veren IŞİD’li Türkiye’de tedavi görüyor. IŞİD’in sağ kolu Şanlıurfa hastanesinde tedavi gördü, masraflarını Türkiye ödedi. IŞİD militanları İstanbul’da piknik yapıp cihat çağrısı yapıyorlar. Türkiye IŞİD’inin yapılanmasında Ebu Hanzala diye biri var. Video ile Türkiye’yi düşman ilan etti. Evleri basıldı, evlerinde IŞİD bayrakları, bomba, intihar yelekleri çıktı; tamamı serbest bırakıldı. 15 Ekim 2015 Ankara Garı’nda 103 gencimiz hayatını kaybetti. Telefonları 2012’de dinleniyor. Kimse bunlara dokunmadı. Hiçbir önlem de almadılar.”

“AKP yöneticileri IŞİD’e de yardım ve yataklık yapıyor”

“Emniyetin raporunda ‘Türkiye’de, IŞİD’in 20 bin kişiyi bulan tabanı var’ diyor. ‘Ürdün, Tunus ve Suudi Arabistan seviyesine ulaştı’ diyor. Kimin gözünde oluştu? Kim IŞİD’le mücadele ediyor? 2014 yılından sonra IŞİD konrolündeki bölgeye sempatizanlar girip çıkıyor ve bunu emniyet biliyor. ‘Bölgede askeri ve ideolojik eğitim alan ve Türkiye’de eylem düzenleyebilecek binin üzerinden insan var’ diyor.
Bunun üzerine AKP’nin yöneticileri, nasıl PKK’ya yardım ve yataklık yapıyorsa, IŞİD’e de yardım ve yataklık yapıyor. Türkiye IŞİD’i hakkında hangi savcı iddianame hazırlıyor ve hangi Bakanlar Kurulu Türkiye IŞİD’i terör örgütü diye bir karar alıyor. Bizde Bakanlar Kurulu’nun IŞİD’i terör örgütü gördüğüne dair bir karar yok.”