07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ağır Yorumlara Katlanmalısın!”
“Ağır Yorumlara Katlanmalısın!”

“Ağır Yorumlara Katlanmalısın!”

CHP’li Erdem, spiker Erkan Tan’ın “Savcılar, Allah rızası için tutuklayın bu adamı, hakkında eylem ve işlem başlatın” sözlerinin yer aldığı videoya erişimin engellenmesi için suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkeme Eren Erdem’in başvurusunu reddetti. Gerekçe olarak da CHP’li vekilin kamuoyunda bilinen bir kişi olması nedeniyle “ağır yorumlara katlanması gerektiği” gösterildi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in yandaş spiker Erkan Tan’ın kendisine yönelik “Savcılar, Allah rızası için tutuklayın bu adamı” sözlerinin yer aldığı videoya erişimin engellenmesi için yaptığı başvuruya yargıdan “skandal” bir gerekçeyle red geldi.

Televizyon sunucusu Erkan Tan, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in gazeteci Hüsnü Mahalli’nin gözaltına alınmasına itirazı üzerine “Savcılar, Allah rızası için tutuklayın bu adamı, hakkında eylem ve işlem başlatın” ifadelerini kullandı. Bununla ilgili hem suç duyurusunda bulunan hem de RTÜK’e başvuran Erdem, Tan’ın ifadelerinin yer aldığı videonun da internet erişimine engellenmesini istedi.

Erdem’in talebine İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’den gelen yanıtta, “Dosya incelendiğinde talepte bulunanın kamuoyunda bilinen bir kişi olup bu tür ağır yorumlara katlanması gerektiği ayrıca talep edenin bulunduğu konum itibarı ile bu tür isnatlara çeşitli medya aracılığıyla cevap verme imkanı bulunmakla iş bu halde bahse konu haber içeriklerinin talep edenin kişilik haklarının ihlal edilmediği anlaşılmakla” ifadeleri kullanıldı. Talep reddedildi.

CHP’li Erdem, spiker Erkan Tan’ın “Savcılar, Allah rızası için tutuklayın bu adamı, hakkında eylem ve işlem başlatın” sözlerinin yer aldığı videoya erişimin engellenmesi için suç duyurusunda bulunmuştu. Mah keme Eren Erdem’in başvurusunu reddetti. Gerekçe olarak CHP’li vekilin kamuoyunda bilinen bir kişi olması nedeniyle “ağır yorumlara katlanması gerektiğinin” gösterilmesi dikkat çekti.

İşte yandaş spikerin o utanılacak halleri;