07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Suçu Cumhurbaşkanına Hakaret
Suçu Cumhurbaşkanına Hakaret

Suçu Cumhurbaşkanına Hakaret

İki gün önce gözaltına alınan ve bu gece tedavisi için hastaneye getirilen gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli  taburcu oldujktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Mahalli, savcılıktaki ifadesinde, AKP’nin IŞİD ve El Nusra terör örgütleri konusundaki değerlendirmelerinin Türkiye’yi uluslararası camiada zora sokacağını anlattığını aktardı. Mahalli, 2011 yılında dönemin başbakanı  Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyledi. Mahkemeye sevk edilen Mahalli tutuklandı.

Hüsnü Mahalli tedavisinin ardından ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Mahalli’yi adliyede CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP’li eski vekil Durdu Özbolat ile gazeteci Ayşenur Arslan’ın aralarında olduğu grup karşıladı.

Hüsnü Mahalli’nin adliyeye getirilişi ve ifadeye alındığını Ayşenur Arslan ve Barış Yarkadaş sosyal medyadan duyurdu.

Savcılıkta ifadesi alınan Hüsnü mahalli tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.Gerekçe ise devlet büyüklerine hakaret .

“Erdoğan’ın tavsiyesiyle Türk vatandaşı oldum”

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Hüsnü Mahalli, savcılıktaki ifadesinde, AKP’nin IŞİD ve El Nusra terör örgütleri konusundaki değerlendirmelerinin Türkiye’yi uluslararası camiada zora sokacağını anlattığını aktardı. Mahalli, 2011 yılında dönemin başbakanı  Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu söyledi.

İşte Hüsnü Mahalli’nin savcılık ifadesi;

“Bana isnat etmiş olduğunuz suçlamayı anladım. Öncelikle şu sözü belirtmek isterim ki, ben 2011 yılının ortalarında ve Arap Baharı olarak tabir edilen döneme kadar mevcut hükumet politikalarını desteklemekteydim. Bu konuda yazı ve söylemlerim de mevcuttur. Ancak, belirttiğim dönemlerden sonra hükümetin bu yöndeki politikalarını eleştirmeye başladım. IŞİD, El Nusra gibi terör örgütlerinin gerek sosyal medya gerekse yazılı ve görsel basın ve diğer platformlarda yaptıkları propaganda faaliyetlerinin içeriği açık kaynaklardan tespit edilebilmektedir. Ben söz konusu tespitlere dayanarak hükumetin bu konuda duyarlı olmasını, bu gibi değerlendirmelerin ülkemizi ve hükumetimizi uluslararası camiada zor durumda bırakacağını, duyarlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak belirttim. Bu söylemlere muhatap olan hükumetimizin ve devletimizin uluslararası camiada mağdur olmaması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ve milletinin zor durumda kalmaması için uyarılarda bulundum. Atılı suçlamaya muhatap olmak benim için onur kırıcıdır. Benim, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetinin saygınlığını zedeleyebilecek şekilde bir olgu itham etmem söz konusu değildir. Ben 2011 yılına kadar, hükumetimiz ile Ortadoğu ülkeleri arasında dostluk ilişkileri kurulmasına ve geliştirilmesine aracılık ettim, hükumetimize bu konuda danışmanlık da yaptım. Ben Ortadoğu’da tanınan bir gazeteciyim. Türkiye Cumhuriyeti adına danışmanlık yaptığım için Arap medyasında benim için Türk ajanı söyleminde bulunulmuştur. 2011 yılı Şubat ayında da, dönemin başbakanının tavsiyesiyle Türk vatandaşı oldum. Anlattığım nedenlerle suçlamayı kabul etmiyorum. Benim Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Cumhurbaşkanına hakaret etmek söz konusu olamaz ve kendime hakaret olarak sayıyorum. Ayrıca benim nörolojik MS hastalığım bulunmaktadır. Gözaltındayken rahatsızlanmam sonucu doktorların tedavi görmem yönündeki ısrarlarına rağmen ifade vermek amacıyla adliyeye geldim. Yeniden hastanede tedavi olmam gerekmektedir. Sağlık sorunlarımı devlet büyüklerimiz de bilmektedir.”

Hüsnü Mahalli tutuklandı

Savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkedilen gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklandı.