07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adım Adım “Kardeşim Sisi”ye Doğru

Adım Adım “Kardeşim Sisi”ye Doğru

Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katılmak için Venezüella’ya giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Şükri ile görüştü. Görüşmeye ilişkin fotoğrafı Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü twitter hesabından paylaştı.

Sputnik’in haberine göre, Venezüella’daki Bağlantısızlar Hareketi zirvesine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Semih Şükri ile ‘ayaküstü’ bir görüşme gerçekleştirdi. O konuşma sırasında çekilen bir fotoğraf, Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeid tarafından Twiter’dan paylaşıldı.

misir

3 Temmuz darbesinin ardından, AKP’nin yakın ilişki içinde olduğu Müslüman kardeşler yönetimden uzaklaştırılarak terör örgütü ilan edilmiş ve dönemin Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursigörevinden alınarak tutuklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Sisi darbeci ilan edilmiş, Ankara-Kahire ilişkilerinde kopmalar yaşanmıştı.

 

Başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, Rusya ve Suriye’nin ardından, Mısır’la ilişkilerin de onarılmasına yönelik adımlar atılacağı mesajları gelmişti. Mısır’daki darbenin ardından göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi de “Türkiye ile düşman olmamızı gerektiren bir durum yok” açıklamasını yapmıştı.