07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “‘Adil Abi!’ Diye Seslendi, Yumruk Atıp Kaçtı”
“‘Adil Abi!’ Diye Seslendi, Yumruk Atıp Kaçtı”

“‘Adil Abi!’ Diye Seslendi, Yumruk Atıp Kaçtı”

Ünlü kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu, Alaattin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, Ortaköy’deki Reina’da  eski Organize suçlar Şube Müdürü  Adil Serdar Saçan’a saldırdı…Saçan, o saldırıyla ilgili gazeteport’a konuştu: Adil abi diye seslendi, yumruk atıp kaçtı. Mutemelen haplıydı.

Olay İstanbul Ortaköy’de bulunan ünlü eğlence mekanı Reina’da dün gece yaşandı. Gece kulübünde eğlenen Onur Özbizerdik, eski Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’a önce “Adil abi” diye seslendi. Sonra yumruk atıp kaçtı…Araya eğlence mekanı çalışanları girdi. Çağırılan polis Onur Özbizerdik’i gözaltına aldı. Özbizerdik, gözaltı yapmaya çalışan polise de saldırdı. Polis memuru hafif şekilde kulağından yaralandı.

Adil Serdar Saçan yaşanan saldırıyı Gazeteport’a anlattı.İşte o gece yaşananlar;

“‘Adil abi!’ diye seslendi, yumruk atıp kaçtı”

“Reina’da arkadaşlarımızla oturuyorduk. O’nu hiç görmedim. Arkadan ‘Adil abi’ diye seslendi. Ben döner dönmez yumruk salladı ve kaçtı”

“Muhtemelen haplıydı”

“Bakışları normal değildi. Muhtemelen haplanmıştı. Benim hamle yapacak durumum olmadı zaten. O uzaklaştı, araya insanlar girdi.”

“Silahlı olduğunu söylediler”

“Ben görmedim ama o eğlence mekanında çalışanlar üzerinde silah olduğu konusunda beni uyardılar. Onur Özbizerdik’le şimdiye kadar bir husumetim olmadı. Organize Şube müdürlüğü yaptığım dönemde O’na hep bu yollardan uzak durmasını nasihat etmiştim. O dönemden beri de görmedim”

“Benim Silah taşıma hakkım yok”

“Meslekten ihraç edildikten sonra silah ruhsatı alamadım. Şimdi avukatlık yapıyorum ve silah alma hakkım var ancak hala ruhsat verilmedi.”

Polis tarafından gözaltına alınan Özbizerdik, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette işlemleri süren Özbizerdik’in yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Adil Serdar Saçan Kimdir?

İstanbul Emniyeti Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şubesinin kurucu müdürü…Görev yaptığı dönemde yeraltı dünyasının en fazla korktuğu isimlerden biriydi. 2001 yılında Ergenekon kumpasının kilit ismi Tuncay Güney’i gözaltına almış, davanın en önemli delillerini o dönem savcılığa iletmiş ancak Savcılık dosyayı kapatmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonunda AKP ve Erdoğan’a yakın Albayrakları gözaltına alınca AKP hükümeti döneminde meslekten ihraç edildi. Fetullahçı örgütlenme ile mücadele eden Saçan 2008 yılında Ergenekon Operasyonlarında tutuklandı ve 16 ay Silivri’de hapis yattı. Saçan hakkındaki suçlamalar Ergenekon’un bir cemaat kumpası olduğu ortaya çıkınca düştü. Ancak Saçan, polislik mesleğine geri dönemedi. Şimdi avukatlık yapıyor. Bir dönemin mafyaya karşı en etkili mücadelesini veren Saçan’a defalarca başvurusuna rağmen silah ruhsatı da verilmedi.