02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » ABD Şokta: Keskin Nişancılar 11 Polisi Vurdu

ABD Şokta: Keskin Nişancılar 11 Polisi Vurdu

ABD’nin Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesine tepki için düzenlenen protesto gösterilerinde iki keskin nişancı 11 polisi vurdu. Polislerden 5’i öldü.

Dallas Emniyet Müdürü David Brown keskin nişancıların 11 polise ateş açtığını, dört polis memurunun öldüğünü ve biri ağır yedi polisle, bir sivilin yaralandığını söyledi.
Silah sesleri, yüzlerce gösterici şehir merkezine doğru yürürken duyuldu. Olay yerine özel ekipler sevk edildi.

160708041020_dallas_police_shooting_624x351_ap_nocredit

Polis, üç şüphelinin gözaltına alındığını, bir garajda sıkıştırılan silahlı bir kişiyi de yakalamaya çalıştıklarını bildirdi.
Brown garajdaki şüphelinin bir tüfekle ateş açtığını ve “şehrin her yanına bomba yerleştirdiğini” iddia ettiğini söyledi. Brown silahlı şüphelinin yakınında bulunan bir kadının da sorgulandığını bildirdi.

160708031218_dallas_police_shooting_624x351_ap_nocredit

Polisler arkalarından vuruldu

David Brown, bazı polislerin arkalarından vurulduğunu belirtip “Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Yaralayıp öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar” diye konuştu.
Gösterileri düzenleyenlerden Jeff Hood, yerel Dallas Morning News gazetesine polise ateş açıldığını gördüğünü ifade etti.