07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 90 Dakika Futbol, 20 Dakika Dayak
90 Dakika Futbol, 20 Dakika Dayak

90 Dakika Futbol, 20 Dakika Dayak

İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi 13. Grup’ta 11 Aralık pazar günü  oynanan 1863 Boğaziçi – Araphanspor maçının ardından bir futbol rezaleti yaşandı. Araphanspor taraftarları ve yöneticileri 2-1 yenildikleri 1863 Boğaziçi takımı oyuncularını maç sonrası 20 dakika boyunca dövdü. Terör nedeniyle sahada hiçbir güvenlik önlemi de yoktu.

Goal.com’un haberine göre; maça 10 karşılaşmada 30 puan toplayarak gelen Araphanspor, Boğaziçi karşısında 2-1’le ligdeki ilk yenilgisini almasının ardından yönetici ve taraftarları bir olup rakip takımın  futbolcularını ve teknik ekibini dövdü.

İlk yarıda hakemin Araphanspor aleyhine verdiği kırmızı kart ve penaltı sonrası, maçın yöneten hakemin soyunma odasına gitmesine izin vermeyen Araphanspor taraftarları, hakemin soyunma odasına gitmesinin ardından da 35 dakika boyunca maçın başlamasına müsaade etmedi.

20 dakika boyunca dayak

Maçın 2-1 sonuçlanmasının ardından aralarında Araphanspor yöneticilerinin de bulunduğu 200-300 kişilik taraftar grubu, 1863 Boğaziçi ekibini sahanın ortasında 20 dakika boyunca dövdü…

Terör saldırısı nedeniyle saha güvenlik görevlisi de yoktu

Terör saldırısı sonrası yapılan cenazeler sebebiyle güvenlik görevlilerin atanamaması sebebiyle darpın önüne geçebilen olmadı. Olay sonrasında 1863 Boğaziçi futbol federasyonuna şikayette bulundu.

Araphanspor Başkanı Ferdi Turan, 1863 Boğaziçi kulübünü arayarak özürlerini iletti ve basına açıklama yaparak olayın sorumlularına gereken cezaların verileceğini belirtti. Maç ve olayla ilgili kararın verilebilmesi için hakem ve federasyonun görevlendirdiği saha içi komiserinin kararı bekleniyor.