07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 3 Kadın 19 Kurşun
3 Kadın 19 Kurşun

3 Kadın 19 Kurşun

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde öldürülen DBP Parti Meclisi üyesi Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayir’in otopsi raporu açıklandı. Şırnak Cumhuriyet Savcılığı’nca yaptırılan otopsi raporu tutanağında, 3 kadının vücuduna 19 kurşun isabet ettiği belirtildi.

İşte otopsi raporunun detayları;

3 kadın infaz edildi iddiası

Vücuduna 11 kurşun isabet eden Seve Demir’i HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik teşhis etti. Birlik, rapordaki ifadesinde “Ambulans şoförü bana, 3 kadın cenazesinin yan yana yakın mesafede olduğunu söyledi. Bu da Seve Demir ile diğer 2 kadının da infaz edildiğini göstermektedir” dedi.

Seve Demir’e 11 kurşun isabet etmiş

Otopsi raporunda, Seve Demir’in kafatasının parçalandığı ve vücudunda 3 ayrı çapta silahtan çıkan 11 kurşun girişlerinin olduğu belirtildi. Raporda, kafadaki saçlı deride, kafa kubbe kemiklerinde geniş doku kayıpları olması nedeniyle yaralanmanın ateşli silah mermi çekirdeği veya herhangi bir patlayıcı mühimmat ile meydana gelip gelmediğini ayrımının yapılamadığı” ifadesi yer aldı.

Fatma Uyar’a 3 kurşun

Silopi’de ölen kadınlardan Özgür Kadın Kongresi çalışanı olduğu belirtilen Fatma Uyar ile ilgili otopsi raporunda ise, cesede 3 ateşli silah kurşunu ve 5 muhtemel ateşli silah mermi çekirdeği parçası isabet ettiği belirtildi.Fatma Uyar’ın ölümünün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmalarına bağlı kırıklar ile birlikte büyük damar yaralanmasından gelişen dış kanama sonucu meydana geldiği kanaati bildirildi.

Pakize Nayir’e 5 kurşun isabet etmiş

Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayir ile ilgili hazırlanan otopsi raporunda da, cesede 5 ateşli silah kurşunu isabet ettiği ve bunların öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.

26765474e1986776dab1819d3791daf1