07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “161 Şehit, 1440 Yaralı, 2839 Gözaltı”
“161 Şehit, 1440 Yaralı, 2839 Gözaltı”

“161 Şehit, 1440 Yaralı, 2839 Gözaltı”

Başbakan Binali Yıldırım dün gece yaşanan darbe girişimi sonrasında Çankaya Köşkü’nde geniş kapsamlı bir açıklama yaparak yaşanan kaosun bilançosunu açıkladı;”161 şehidimiz, 1440 yaralımız var. 2839 asker gözaltına alındı”Açıklama sırasında Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Binali Yıldırım’ın yanındaydı.

İşte Başbakan Binali Yıldırım’ın o açıklamasından başlıklar;

“15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur”

 

 

“Ay yıldızlı bayraklarını dalgalandırarak terör çetesine en güzel cevabı vermişlerdir. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.Yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyor, yaralılara şifa diliyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alınlarından öpüyor. Milletimizle birlikte büyük bir belayı defettik.”

“PKK teröründen daha aşağılık bir terör örgütüdür”

“Müstahak oldukları her türlü cezayı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret milli iradenin, demokrasinin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır.

Hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle, demokrasi aşkıyla, özgürlük umdesiyle boy ölçüşemez. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmesi de erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, bombasıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin insanının üzerine ateş açanlar PKK teröründen daha aşağılık bir terör örgütüdür.”

“161 şehit, 1440 yaralı, 2839 gözaltı”

“Maalesef bu kalkışma bastırılmıştır ancak toplam 161 şehidimiz vardır. 1440 yaralımız vardır. Bu aşağılık kalkışmaya karışan şu ana kadar 2839 çeşitli rütbede subay, asker gözaltına alınmıştır. Üst düzey rütbeliler de mevcuttur. Bir belayı büyük millet basiretiyle defetmiştir”

“işin birinci safhası sona erdi”

“İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonraki yapılacak çalışmalarda bir yandan milletimiz normal hayatını sürdürürken diğer yandan da ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışan bu güruhlara karşı gereken işlem misliyle yapılacaktır. Tekrar bütün milletimize geçmiş olsun diyor, demokrasi bayramımız 15 Temmuz milletimize hayırlı olsun diyorum. Bir kez daha aziz milletime şükranlarımı iletirken parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum. Bugün Yüce Meclis toplanacak ve bu olay bütün ayrıntıları ile ele alınacak.”