07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Villaların Kaçak Olduğuna Yargı Onayı
Villaların Kaçak Olduğuna Yargı Onayı

Villaların Kaçak Olduğuna Yargı Onayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin zaman zaman tatil yaptığı kaçak, ruhsatsız ve haklarında yıkım kararı bulunan villaların kaçak olduğu, mahkeme kararıyla tescillendi.

Danıştay 14. Dairesi, İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin Urla’daki 16 adet ruhsatsız yapıyla ilgili verdiği kararı oybirliğiyle onadı. Bu kararla İzmir İl Özel İdaresi’nin yıkım kararı onaylanmış oldu.

Kapatılan İl Özel İdaresi, 1609 numaralı parselde bulunan konut, depo, sera kümes ve futbol sahası gibi 16 taşınmazın yıkılmasına karar vermiş, mülk sahipleri itiraz etmişti. İzmir 4. İdare Mahkemesi, İmar Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca yıkıma ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulmayarak, Danıştay’da temyiz yolu açık olmak üzere davanın reddine oybirliğiyle karar vermişti.

Mustafa Latif Topbaş, Ahmet Latif Topbaş, Ebubekir Abidin Topbaş, İbrahim Halit Çizmeci, Kadir Boyacı ve Hayri Boyacı, Danıştay’a başvurarak temyiz talep etmişti. Danıştay, kararın söz konusu altı kişiden beşine ilişkin kısmını onadı, Kadir Boyacı’ya ilişkin kısmını ise bozdu.

Urla Villaları 25 Aralık fezlekesinde de vardı

25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin polis fezlekesinde dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, villalarının yaptırılacağı Hazine arazisi için kaymakamlıktan valiliğe, Şehircilik Bakanlığı’ndan Maliye’ye, Kültür Bakanlığı’ndan üniversiteye kadar pek çok devlet kurumu usulsüz izin vermeye zorladığını yazılmıştı.