07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » #Tutuklandık

#Tutuklandık

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül 27 Kasım’dan bu yana tutuklu…İki gazetecinin tutukluğuna yönelik itiraz reddedildi. Başbakan Davutoğlu ise yaptığı açıklamada, “Hakim başka türlü değerlendirebilir, bu yargılama tutuksuz olmalıydı” açıklamasını yaptı..Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü , Can Dündar ve Erdem Gül’ün de aralarında bulunduğu tüm tutuklu gazeteciler serbest kalana kadar dayanışma kampanyası başlattı.

erdemg

Mahkeme: Bu gazetecilik değil

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluğuna yönelik itiraz reddedildi. İtirazı reddeden İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği, ret kararında tartışma yaratacak gerekçelere gösterdi.

Kararda, Dündar ve Gül’ün silah görüntülerine ilişkin daha önce yazı ve haberler yapıldığını söyledikleri anımsatılarak, görüntülerin ilk kez Dündar ve Gül tarafından yayımlandığı belirtildi. Kararda, Dündar ve Gül’ün “Bu yolla FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve yöneticilerini teröre yardım eden ülke konumuna sokarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılatmak amacına bilerek ve isteyerek yardım ettikleri” iddia edildi. Dündar ve Gül’ün bilgi, fotoğraf ve belgeleri hangi yolla temin ettiklerini bildirmediklerinin belirtildiği kararda, gizli kalması gereken bu belgeleri casusluk maksadıyla temin ettikleri iddia edildi. Bu eylemlerin gazetecilik faaliyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğinin belirtildiği kararda, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve tutuklama tedbirinin orantılı olduğu iddia edildi.

Davutoğlu: Bu yargılama tutuksuz olmalıydı 

“MİT TIR’ları operasyonu Türkiye’ye dönük bir algı ve ciddi bir komplodur. Can Dündar bunları yayınlayarak devlet sırlarını ifşa etmiştir benim kanaatime göre. Hakim başka türlü değerlendirebilir, bu yargılama tutuksuz olmalıydı. Bu haberlerin yayımlanması suç mu, mahkeme karar verir. Yargı problemi var. Yargılama sürerken tutuksuz yargılama olması gerektiğini düşünüyorum”

 

TGC ve RSF gazeteciler serbest kalana kadar uluslararası dayanışma kampanyası başlattı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Paris merkezli Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), aralarında gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün de bulunduğu tüm tutuklu gazeteciler için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazeteciler serbest kalana kadar uluslararası dayanışma kampanyası başlatılması için bir çağrı metni yayımlandı.

Gazeteci Mete Akyol Silivri Cezaevi önünde nöbete başladı

80 yaşındaki gazeteci Mete Akyol Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri Cezaevi önünde tek kişilik oturma eylemine başladı.Akyol’un eylemini Basın Konseyi  açıklamadı, “Gazeteci Mete Akyol, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e destek olmak, dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önüne sandalye attı. Akyol “Arkadaşlarımız, serbest bırakılıncaya kadar nöbete devam edeceğiz, dedi”

mete-akyol