07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Türkiye’ye Yeni IŞİD Suçlaması
Türkiye’ye Yeni IŞİD Suçlaması

Türkiye’ye Yeni IŞİD Suçlaması

Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ve Erivan’da bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos Türkiye’yi IŞİD’e yardıma etmekle suçladı.

Erivan’da bulunan  Yunanistan Savunma Bakanı Panaitois Kammenos  Ermeni mevkidaşı HoOhanyan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından birer açıklama yaptılar.. İki bakan da Türkiye’yi IŞİD’e yardım etmekle suçladı…

Yunan Savunma Bakanı: Türkiye savaş suçu işledi

“Mevcut olgular, uçağın Suriye sınırları içinde düşürüldüğünü gösteriyor. Bir pilot öldü. Bu bir savaş suçu. Bu suçu işleyenler, uluslararası hukuka saygı göstermiyor. Türkiye, periyodik olarak Yunanistan’ın hava ve deniz sınırlarını da ihlal ediyor ve IŞİD’e yardım ediyor. Türkiye’de yasadışı petrol, silah, uyuşturucu ve insan ticareti yapıldığı açık. Bu sayede elde edilen gelir, teröre destek için kullanılıyor. Eğer Türkiye uluslararası normlara uymak istiyorsa, yasadışı faaliyetlere son vermeli”

Ermenistan Savunma Bakanı: Türkiye teröre karşı ortak mücadeleye zarar veriyor

“Ankara, teröre karşı yürütülen uluslararası mücadeleye zarar veriyor. Bu tutumu kınıyoruz. Savaş dönemleri haricinde komşu ülkeler, tatbikatlar sırasında hava sahası ihlalleri yapılmasını sabırla karşılamalı. Türkiye, Yunanistan hava sahasını neredeyse her gün ihlal ediyor. Bir kez de Ermenistan’ın hava sahasını ihlal etti. Ancak biz sabırlı davrandık”