07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » SMS Tehciri
SMS Tehciri

SMS Tehciri

Şırnak’ın Cizre ile Silopi İlçesi’nde görevli öğretmenlere SMS ile mesaj gönderilerek ‘hizmet içi eğitime’ alındıkları bildirilince öğretmenler ilçeleri terk etmeye başladı.

Bugün öğle saatlerinde öğretmenlerin cep telefonlarına SMS mesajları gönderildi. Mesajlarda tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığı belirtidi. Mesajda “Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilir” ifadesi de vardı.

Mesaj sonrası Cizre’de 104 okulda görev yapan 1298 öğretmen ilçeyi terk etmeye başladı. Önce bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler, ardından yanlarına aldıkları bavullarla birlikte ilçeden ayrılmaya başladı.

sms-tatili

Özel araçları bulunan öğretmenler araçlarıyla, olmayanlar ile minibüs ve yaya olarak otogara akın etti. Otogarda yoğunluk nedeniyle büyük hareketlilik yaşandı. İlçeden ayrılmak için otobüs bulamayan öğretmenler ise yaya olarak 5 kilometre uzaklıkta bulunan uluslararası İpek Yolu’na çıktı. Öğretmenler burada otostop yaparak bulabildikleri araçlara binerek ayrıldı. Araç bulamayan öğretmenler ise yağmur altında beklemek zorunda kaldı.

cizre-otogar

cizre-sms2

Cizre’de öğretmenlerin ayrılması ilçe halkı arasında da tedirginliğe neden oldu. İlçe sakinleri, Cizre’de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı tahmininde bulunarak, fırın, market, manavlara akın ederek alışveriş yaptı. Özellikle fırın ve marketlerin önünde saatlerce uzun kuyrukları oluştu. Cizre’de polis ilçe giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla tutarak yoğun güvenlik önlemleri aldı.