07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Seviye Bu, Üslup Bu
Seviye Bu, Üslup Bu

Seviye Bu, Üslup Bu

Türkiye’de basına yönelik baskı, tutuklanan gazeteciler ve uygulamalar son dönem de dünya basınının da gündemindeydi.Türkiye için sert eleştirilere yer veren dünya basınına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “size ne!” diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim arefesinde İstanbul’daydı., Sarıyer’deki Rumelihisarı Müzesi’nde incelemelerde bulunan Erdoğan çıkışta bir açıklama yaptı.

Dünya basınına da beklenen kendi üslubuyla cevap verdi: “Dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye’deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Türkiye’deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek parti ismi kullanarak ’Sakın oraya oy vermeyin’ gibi bir yaklaşım göstermek; bunlar çok çirkin”

Türkiye’de son dönemde yaşanan basına yönelik baskılara ilişkin uluslararası basın temsilcileri ve dünyaca ünlü gazeteciler tepki göstermişti.120’nin üzerinde ülkede 35 bini aşkın yayıncıyı temsil eden Dünya Gazeteler ve Haber Yayıncıları birliği (WAN-IFRA) ,Dünya Editörler Forumu (WEF),Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI),Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) ve dünyaca ünlü 52 gazetecinin imzasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazmışlardı.