07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ankara ve Diyarbakır’da Demirtaş Soruşturması

Ankara ve Diyarbakır’da Demirtaş Soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş  hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık Demirtaş hakkında “özerklik” konusundaki açıklamaları nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun “Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar”a ilişkin maddeleri kapsamında soruşturma başlattı. Öte yandan Diyarbakır Başsavcılığıda aynı konu hakkında Demirtaş dahil HDP’den 6 kişi hakkında ikinci bir soruşturma daha açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Demokratik Toplum Kongresi’nin olağanüstü genel kurulundaki özerklik ile ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu’nun ‘Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar’a ilişkin maddeleri kapsamında başlatıldığı belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, Demokratik Toplum Kongresi tarafından hafta sonu yapılan toplantı ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Hatip Dicle, Kamuran Yüksek, Selma Irmak ve Sebahat Tuncel hakkında soruşturma başlattı.