07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Savcıya Talimatın Belgesini Gösterdi
Savcıya Talimatın Belgesini Gösterdi

Savcıya Talimatın Belgesini Gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın savcıya gizli ibareli gönderdiği talimat mektubunu gösterdi.Kılıçdaroğlu’nun iddiasına göre mektupta Erdoğan, “Kanuni işlem yapın, sonucundan da bana bilgi verin” diyor

İşte Kılıçdaroğlu’nun o sözleri;

-Bizim bir diktatör bozuntumuz var biliyorsunuz. Tutuyor, Cumhuriyet Savcılığı’nın gizli ibareli yazısını alıyor. Diyor ki o yazıyla ilgili bana bilgi verin. Sen kimsin ya? Kendi yazdığı her şeyi kanun kabul ediyor.

Kanuni işlem yapın, sonucundan da bana bilgi verin

– Yazı ne? Efendim diyor, “Cumhurbaşkanına Sayıştay Kaçak Saray başlığıyla bir yazı çıkmış. Diyor ki savcıya kanuni işlem yapın, sonucundan da bana bilgi verin” diyor. Kimsin sen? Kim savcıya talimat vermeyi hangi yasa ön görüyor? Az önce ne dedim? Birileri kendisini hukuk olarak görüyor. Yazdığı her yazının da kanun metni olduğunu düşünüyor.

Adalet Bakanı bile savcıya talimat veremez

– Adalet Bakanlığı’nın genelgesinde ne diyor? Diyor ki Adalet Bakanlığı kamu davası açılması için Cumhuriyet Savcılara emir verme yetkisi AB’ye uyumla çıkarılan şu tarihli yasayla kaldırılmıştır diyor. Hukukun üstünlüğüne inanıyorsam Adalet Bakanı bile talimat veremez diyor.