07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Savaş Hali’nde Bugün
‘Savaş Hali’nde Bugün

‘Savaş Hali’nde Bugün

Güneydoğu bugün yine alev alevdi… Diyarbakır ve Nusaybin’de çatışmalar vardı. Cizre ve Silopi’de ise operasyonlar sürdü…

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi’nin Ofis semtinde Sur’daki operasyon ve sokağa çıkma yasağını protesto edenlere polis müdahale etti. Yolu trafiğe kapatmak isteyen göstericilere polis basınçlı ve gaz bombası ile müdahale etti.

Sur’da  2 asker yaralandı 

Diyarbakır Sur’da sokağa çıkma yasağının 20’nci  ilçede operasyonlarını sürdüren 7’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri ile PKK’lılar arasında bugün çatışma çıktı. İlçeden gün boyu silah ve patlama sesleri yükseldi. PKK’lıların, tuzakladıkları bir patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada şarapnel parçalarının isabet ettiği 2 uzman çavuş hafif yaralandı.

b6869d8bbf9d2d7ea6141d84fe23eda6

16 Yaşındaki 1 çocuk vurularak öldürüldü

Diyarbakır’da gün boyu süren olaylar sırasında merkez Yenişehir İlçesi Seyrantepe semtinde göğsüne kurşun isabet eden 16 yaşındaki Şiyar Baran ağır yaralandı. Çevrede bulunanların yardımıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Şiyar Baran, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Özel Harekat polisi şehit oldu

c90638345d5b5755d37e945087d5f52f

Şırnak’ın Cizre İlçesinde geçen perşembe günü PKK’lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanan Özel Hareket polisi 47 yaşındaki Atilla Güneş tedavi gördüğü GATA’da kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Nusaybin’de 2 kişi hayatını kaybetti

0ee1a13b1c193e4b257554e34232d724

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’deki Fırat Mahallesi’nde çıkan çatışmalarda 2 kişi yaşamını yitirirken, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar’a ait Abdulkadir Paşa Mahallesi’ndeki Çağ Caddesi üzerinde bulunan bürosunda yangın çıktı. Çıkan yangının dumanını gören vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede 2 itfaiye aracıyla yangına müdahale eden ekipler, yangını apartmana sıçramadan kontrol altına aldı.

Bitlis’te çatışma: 1 şehit

Bitlis’İn Sehi Ormanları bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı.