07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sadece Polis Kamerası Kayıtta Değildi
Sadece Polis Kamerası Kayıtta Değildi

Sadece Polis Kamerası Kayıtta Değildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmeden hemen önce yaptığı basın açıklamasını Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Foto-film Şubesi de takip ediyordu. Saldırı sırasında kameraman polisin kayıtta olmadığı ortaya çıktı. O polis ifadesinde, can güvenliği gerekçesiyle kayıttan çıkıp kendini yere attığını söyledi.

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada o sırada olay yerinde olan ve basın aıklamasını takip eden kameraman polis memurunun da ifadesi alındı. Polis memuru, silah seslerinin gelmesi üzerine kendisini yere attığını, bu sırada “kayıttan çıktığını” ve yerdeyken tekrar kayda girdiğini iddia etti. “Tanık” sıfatıyla dinlenen polis, “Elçi’nin vurulma ve yere düşme anını görmedim. Kendimi yere atıp kayda girdiğim esnada, kaçan ikinci şahsın görüntüsünü koşarken yakaladım. Ancak hangi istikametten kaçtığını görmedim” dedi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, basın açıklaması sırasında yanlarında Güvenlik Şubesi’nde üç polisin bulunduğunu, Foto Film Şubesi’nden de kendisi ve fotoğraf çeken bir arkadaşının daha olduğunu ifade etti.

“Pankartlara odaklanmıştık”

“Suç unsuru olabilecek pankartlara odaklandıklarını” kaydeden polis, açıklamanın bittiği anda yaşlı bir kadın ve erkeğin gelip Kürtçe konuştuğunu söyledi. Polis memuru, “Yaşlı amcanın konuşmasının bitimine yakın birkaç el silah sesi geldi. O silah sesleri Balıkçılarbaşı tarafından, sokak girişinden geldi. Ne oluyor diye dönüp baktım. Yanımızdaki Güvenlik Şube’den polis arkadaşlarımızın ateş ettiklerini görünce kendimi aracın ön tarafında duvarın dibine attım” dedi.

O ana ilişkin 11 kaynaktan 134 ayrı görüntü var

 

Bu arada, soruşturma dosyasında 11 ayrı kaynaktan gelen 134 video görüntüsü var. Bunlardan altısı basın kuruluşlarından temin edildi. Ayrıca PTT’den, MOBESE’den, Foto Film Şubesi ve İstihbarat Şubesi’nin de görüntüler alındı