07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya: Planlı Düşürüldü Şahidimiz Kurtulmuş
Rusya: Planlı Düşürüldü Şahidimiz Kurtulmuş

Rusya: Planlı Düşürüldü Şahidimiz Kurtulmuş

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Türk Genelkurmayı’nın, 24 Kasım’da yani vurulduğu gün Su-24 uçağının hangi bölgede ve hangi saatte operasyon düzenlediğini net olarak bildiğini öne sürdü. Buna delil olarak da hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un sözlerini gösterdi.

İşte Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov’un o açıklaması;

“KURTULMUŞ’UN SÖZLERİ RUS UÇAĞININ BİLEREK VURULDUĞUNUN KABULÜ’

BaşbakanYardımcısı Numan Kurtulmuş’un sözleri Türkiye’nin Rus jetini bilerek vurduğunu ve bir askerini öldürdüğünü resmen kabul ettiği anlamına geliyor”

NUMAN KURTULMUŞ PAZARTESİ GÜNÜ BAKANLAR KURULU SONRASI NE DEMİŞTİ?

“Suriye’deki gelişmeler maalesef aşağı yukarı dünyanın bütün ordularının bütün güçleriyle geldiği ve savaşın bir tarafına katıldığı bir safhaya gelmiştir. Artık doğrudan ülkelerin müdahil olduğu, fiilen asker bulundurdukları bir hale gelmiştir. Sadece bir rakam vermek için söyleyeyim; Suriye’deki bütün taraflarının orada varlık sebebini meşrulaştıran kılıf DAEŞ kılıfıdır. Sadece Rusya’nın son zamanlarla yapmış olduğu sortilerden bahsedersek, 4 bin 198 uçuştan sadece 391’i DAEŞ mevzilerine yönelik olmuştur. Geri kalanı ise, birçoğu Türkiye’ye yakın bölgelerde bulunmak üzere, ılımlı muhaliflerin mevzileri ve hatta sivil vatandaşların bulunduğu alanlar olduğu bilinmektedir.”