07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya Ne Yapmak İstiyor?
Rusya Ne Yapmak İstiyor?

Rusya Ne Yapmak İstiyor?

Rus analistler Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüşmesini değerlendirdi.  Moskova ile Ankara arasındaki soğukluğun yakın zamanda geçmeyeceğini, bu nedenle ilişkilerin korunması için Rusya’nın Türkiye muhalefetiyle görüşmesinin doğal olduğunu söyledi.

Sputniknews haberine göre; Demirtaş-Lavrov görüşmesini değerlendiren analistlerden siyaset bilimci Sergey Demidenko’ya göre, Rusya’nın, çeşitli Türk siyasi partileriyle diyalog kurması, Ankara’da iktidarı kimin elinde tuttuğundan bağımsız olarak Türkiye’yle yakın ilişkilerini korumak istediğini gösteriyor.

“Elbette Türkiye’de daha ileri görüşlü olduğuna inandığımız politik güçlerle işbirliği yapma isteğimizi göstermek istiyoruz” diyen Demidenko, “Türkiye’deki ana muhalefet gücü olan HDP’yle temas kurmamak için de bir sebep yok” ifadelerini kullandı.

Arap ve İslam çalışmaları uzmanı Boris Dolgov da Rus Dışişleri ile HDP arasındaki temasları ‘doğru yöne atılmış bir adım’ olarak niteledi. “Ankara ile olan ilişkilerimizdeki soğukluk yakın bir zamanda bir yere kaybolmayacak” ifadelerini kullanan Dolgov, “Bu, en azından Ankara’daki mevcut hükümet iktidarda kaldığı sürece böyle olacak” diye ekledi.

‘PKK İLE TEMAS KURULACAĞINI SANMIYORUM’

Dolgov, Rusya’nın Türk muhalefetinin farklı temsilcileriyle görüşmeye devam edebileceğini ancak PKK ile temas kurmasını beklemediğinin de altını çizdi