07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Putin Yine Çok Sert
Putin Yine Çok Sert

Putin Yine Çok Sert

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Federal Meclis üyelerine konuşma yapıyor..İşte konuşmasından satır başları;

Ankara teröristlere yardım ediyor

 -Türkler uçağımızı neden düşürdü anlamıyorum. Bunu neden yaptılar Allah bilir. Tüm problemleri –önceden göremediklerimizi bile- başka şekilde çözebilmeliyiz. Allah Türk yönetimini vicdan ve adalet duygusu ile akıldan yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi. Uçağımızın düşürülmesinden Türk hükümeti sorumlu. Bunu yaptıklarına pişman olacaklar.Moskova, Ankara’nın teröristlere yardım ettiğini görmezden gelemez.

Tepkimiz sadece ticari yaptırımlarla sınırlı kalmayacak

-Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız. Türkiye’ye tepkimizin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

 -Türkiye’de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve kimin terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz. Bu arada Türk milleti  iyidir, çalışkandır ve yeteneklidir.  Türkiye’de Rusya’nın çok eski ve güvenilir dostları vardır. Bilmeliler ki biz onları, Suriye’de görev yapan Rus askerlerinin ölümünden doğrudan sorumlu olan Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz. Bizden sinirli ve histerik tepkiler beklemesinler.

Savaş suçu işleyip insanlarımızı öldürdükten sonra domateslerle ya da inşaat sektöründeki bazı sınırlamalarla paçalarını kurtarabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.

Hükümetle Türk halkı arasına eşittir koymuyoruz

-Türk halkı iyi, yetenekli ve çalışkan. Türkiye’de güvenilir ve uzun süreye dayanan çok arkadaşımız var. Altını çizmem gerek: Biz, onlar ve Suriye’deki askerlerimizin ölümünden sorumlu olan bugünkü hükümetin arasına eşittir işareti koymuyoruz