07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Öğretmenlere Biat Puanı
Öğretmenlere Biat Puanı

Öğretmenlere Biat Puanı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 81 ilden 81 öğretmeni Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Sarayında ağırlayacak. Saray’a kabul edilecek öğretmenler puanla seçildi. Her ilden seçilen öğretmen listesi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından onaylandı.

24 Kasım‘da Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda ağırlanacak Öğretmenler, meslek icrasında milli, manevi davranıştan protokol kurallarına uymaya kadar birçok farklı kriter üzerinden 100 puanlık değerlendirmeye tabi tutuldu. İşte o değerlendirmelerin detayları;

Öğretmenler,

-En az beş yıllık kıdem ve ceza almamış olmak

-Bakanlık tarafından belirlenen, ‘il/ilçe değerlendirme formu’ ve ‘il/ilçe değerlendirme kıstasları’ ışığında seçilecek öğretmenlerin mesleki tutum, değer ve davranışları ile eğitim öğretim başarısı puanı 40,

-Öğrencilerin gelişimine yönelik çalışmaları 25,

-Kendisini yetiştirme ve yenileme başarısı 25,

-Ttemsil yeteneği 10 olmak üzere, 100 puanlık değerlendirmeye alındı.

2 ay önce ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kurulan ilçe değerlendirme komisyonları en yüksek puan alan beş öğretmeni belirleyip, il değerlendirme komisyonlarına gönderdi.

İl komisyonları da, ilçelerden gelen öğretmenler arasında en yüksek puanı alan beş öğretmenin İl Değerlendirme Formları’nı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. Bakanlıkta kurulan Merkez Değerlendirme Komisyonu da il temsilcisi 81öğretmeni belirledi, listeyi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı onayladı.