07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Necip Fazıl Kavgası
Necip Fazıl Kavgası

Necip Fazıl Kavgası

Necip Fazıl Saygı Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Rasim Özdenören’in geçmişte Necip Fazıl Kısakürek’e hakaret ettiği ortaya çıktı.. Skandal, Necip Fazıl’ın oğlu Mehmed Kısakürek’in twitter paylaşımlarıyla ortaya çıktı.Oğul kısakürek; “Üstadı traj  ve cumhurbaşkanına yağcılık için kullanamazsınız” dedi

Bu yıl ikincisi verilen ve Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri töreni bir skandala ev sahipliği yaptı.  Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.

Törem sırasında kürsüye çıkan Rasim Özdenören ‘kısa konuşmak istiyorum, Sayın Cumhurbaşkanım yürüyüşünüz yeter’ dedi. Bu cümlelerin ardından da Necip Fazıl Saygı Ödülünü Erdoğan’ın elinden aldı.

Üstadı traj ve Cumhurbaşkanına yağcılık için kullanamazsınız

Rasim Özdenören’e ödül verilmesine en büyük tepki ise Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmed Kısakürek adına açılan twitter hesabı üzerinden gösterildi. Mehmed Kısakürek adlı hesaptan (@mehmedkisakurek) , Üstadı traj ve Cumhurbaşkanına yağcılık için kullanamazsınız denilerek Star Gazetesi’ne tepki gösterildi. Mehmet Kısakürek hesabından, Rasim Özdenören’in Necip Fazıl’a faşist dediğini hatırlatıldı.

İşte Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmed Kısakürek adına açılan hesaptan yapılan o paylaşımlar;

nfk-1

Özdenören Saray’ın edebiyet ödülünü de Erdoğan’ın elinden almıştı.

resized_304b1-a92f501amanset2

Rasim Özdenören’e daha önce de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat edebiyat ödülü yine Erdoğan tarafından verilmişti. O törande konuşan  ErdoğanRasim Özdenören için “Bir neslin değil, nesillerin ağabeyidir. Benim de ağabeyimdir.” demişti