07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ne İşiniz Var Orada?” Çelişkisi
“Ne İşiniz Var Orada?” Çelişkisi

“Ne İşiniz Var Orada?” Çelişkisi

Tayyip Erdoğan 6 gün önce Putin’e sordu. “sizin ne işiniz var orada”  ve sonra eklemişti “Şu anda Rusya orada. Biz defalarca söyledik, sizin orada ne işiniz var? Neymiş, Suriye rejimi davet etmiş. Şu anda gayrimeşru bir devlet var Suriye’de. Siz her davete icabet etmeye mecbur musunuz?”

Erdoğan Dün de Katar’dan seslendi. Yine aynı soruyu sordu;

-Kaldı ki, iki ülke stratejik işbirliğimiz var. Bu kadar yakın ilişki içerisindeyiz. Suriye’de 400 bin’e yakın insanı öldüren bir zalim Esed’in, bir katil Esed’in ülkesinde sizin ne işiniz var.

Erdoğan ısrarla ne işiniz var orada diye soruyor. Ama aynı sorun un kendisine sorulduğunu unutuyor.  24 Ağustos 2013’te Rize’de yaptığı konuşmada “Ne işin var Suriye’de Mısır’da” diyenlere çok sert çıkmıştı. Şu konuşmayla

Bize diyorlar ya, ‘Mısır’da, Suriye’de ne işiniz var?’. Şimdi cevabını veriyorum. Çanakkale zaferimizde Kahireli, Sina’lı, Gazzeli, Kudüslü, Şamlı, Halepli kardeşlerimize, ‘Neden buraya geldiniz?’ diye sorduk mu? Sormadık. Onlar da ’biz neden buraya geldik?’ demeden Çanakkale’de bizimle beraber savaştı. Bizimle, bizim vatanımızı savundular. Bizim dedelerimizle birlikte şehit oldular. Çanakkale, Sarıkamış’ta da şehit oldular. Şimdi soruyorum; ’Ey bugün bize orada ne işiniz var?’ diyenler. Önce başınızı iki elinizin arasına alın. Bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. Bizim Mısır’a, Mısır halkına karşı vefa borcumuz var. Filistin’e, Suriye’ye karşı vefa borcumuz var. Bize ne Mısır’dan Suriye’den Filistin’den diyen vefasızlık etmiş olur.