07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Milli Utanç!
Milli Utanç!

Milli Utanç!

Türkiye – Yunanistan özel maçı Milli utanca döndü. Maç öncesi milli marşlar okunurken Yunanistan milli marşı tribünlerden yuhalandı.Paris’teki terör saldırılarında hayatını kaybedenleryapılan için saygı duruşunda ise “Şehitler ölmez vatan bölünmez ” sloganı atılıp tekbir getirildi.

Yunanistan milli marşı çalınırken yükselen ıslık sesleri üzerine kaptan Arda Turan tribünlere dönerek, ‘susun, ıslıklamayın’ şeklinde el işaret yapıp duruma müdahale etti. Tribünlerin ıslığa devam etmesi üzerine Arda ile birlikte Olcay ve Mehmet Topal da taraftarlardan tepkilerini bırakmalarını istedi.

SAYGI DURUŞUNA DA ISLIK

Fransa‘da yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için maç öncesindeyapılan saygı duruşuna da bir kısım taraftar tepki gösterdi.

Türkiye sahaya Fransa’da yaşanan olay üzerine siyah bant ile çıkarken Başakşehir Stadı‘nda saygı duruşu sırasında ıslıklar yükseldi. Bir grup taraftar ise ıslıklar esnasında, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı atıp tekbir getirdi.

İşte o utanç anları;

Milli Utanç Yabancı basında :

L’quipe (Fransa): Islıklı bir gece

Fransız L’Quipe Gazetesi maçla ilgili, “Fatih Terim Stadyumu’ndaki dostluk maçından önce Paris saldırılarının kurbanları anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Bu saygı duruşu değil. Bazı destekçiler tarafından durmaksızın ıslıklandı. Bir grup taraftar “Allahü Ekber” diye Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunan mevkidaşı Aleksis Çipras’ın bakışları altında sloganlar attılar. Türk milliyetçi sloganlar düzenli olarak maç esnasında devam etti” ifadelerini kullandı.
 
Li Figaro (Fransa): Birçok taraftar ıslık çaldı
Le Fıgaro Gazetesi de ıslıklı gece için, “Çok kişiden destek geldi” yorumunu yaptı.
AS (İspanya): Türkiye-Yunanistan maçı saygı duruşunda Paris saldırısına taraftarlar “Allah Büyüktür” sloganları attı.
Tanea (Yunanistan): Çipras ve Davutoğlu İstanbul’da Buluştu.Türkiye – Yunanistan arasında oynanan dostluk maçına Başbakan Aleksis Çipras mevkidaşı Ahmet Davutoğlu birlikte katıldı.
Protathlitis (Yunanistan): Sessizlik içinde Türk versiyonu… Maçtan önce yapılan bir dakikalık saygı duruşu sırasında stadyumda öfke ve provoke başladı. Türkler, Paris saldırısını önemsemedi. ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları attılar.
Rizospastis (Yunanistan): İki Başbakan Paris’te ölümcül saldırılar ve bölgede artan emperyalist rekabetin ışığında iki ülke tekelleri öncelik kapsamlı sorunları bulmak için maçta buluştu.