07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Katil Bulunsun”
“Katil Bulunsun”

“Katil Bulunsun”

Diyarbakır’da geçen hafta basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Baro Başkanı . Anmaya Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazelin, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı ve avukatlar katıldı.

Türkan Elçi, eşinin cinayetiyle ilgili kimsenin minareye kılıf uydurmaya kalkmamasını isteyerek, “lütfen minareye kılıflar hazırlanmasın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya . 4 Ayaklı minareye kılıflar bulmasınlar. Tahir Elçi’nin katili bulunsun. Kutsal bir mekanın ayakları önünde ölen bir insanın da katilinin cezalandırılmayacağına inanmıyorum. O mekanın tarihi değeri yanında böylesi bir müslüman toplumun kutsal saydığı bir caminin ayaklarının önünde ölmekte hiç kimseye kısmet olmaz diye düşünüyorum. Bugün bu bilinmezse yarın toplum bunu anlayacak. Gerçek anlamda Allah’a inanan insanların buna inanç getireceklerine ve bu katillere lanet yağdıracaklarına içten inanıyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağım. Canım pahasına bile olsa hiç bir şey için bile olmasa Tahir Elçi için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ise, kederli olduklarını belirterek, “Saygımızı sunmaya geldik. Kederliyiz. Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor. Temenimiz bu cinayetler sona ersin. Hepimize Tanrıdan teselli diliyorum” diye konuştu.