07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Katil 17 Saniyede O Da Kayıp

Katil 17 Saniyede O Da Kayıp

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Emniyet İstihbarat ve Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen iki ayrı kamera kaydında, vurulma anına ilişkin 17 saniyelik görüntünün kayıp olduğu  iddia edildi.Kayıp olan bölüm tam da Elçi’nin öldürüldüğü ana ait…

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma dosyasında bulunan İstihbarat ve Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen iki kamera görüntüsü daha ortaya çıktı. Birinci kamera görüntüsünde yaşlı bir adam konuşurken bir el silah sesi geldiği ve Elçi’nin sesin geldiği yöne baktığı görülüyor. Silah seslerinin artması üzerine Elçi’nin Balıkçılarbaşı Meydanı yönüne baktığı görüntüler yaşlı adamın gitmeye başlaması ile kesiliyor. Olayın olduğu sokakta bulunan İstihbarat ve Foto Film Şubeleri’nce kaydedilen iki ayrı görüntüde de Elçi’nin vurulma anı bulunmuyor.

17 SANİYELİK GÖRÜNTÜ KAYIP İDDİASI

Soruşturmayı takip eden Diyarbakır Barosu komisyonu, polis kamerasında silah sesinin gelmesi ile kaydın kesildiğini ve bunun şüpheli bir durum olduğunu belirtti. Görüntülerin 17 saniyelik kısmının dosyada olmadığını belirten baro yetkilileri, polis kamerasının ikinci teröristin kaçması sırasında yeniden kayda girdiğini söyledi..

İşte yeni ortaya çıkan ve 17 saniyelik bölümünün kaybolduğu öne sürülen o polis kamerası kayıtları;