07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Militanı: Adana’da Kampımız Var
IŞİD Militanı: Adana’da Kampımız Var

IŞİD Militanı: Adana’da Kampımız Var

Sputnik’ten Hikmet Durgun Suriye’de YPG’nin elinde esir olarak bulunan IŞİD üyesi Abdurrahman Abdulhadi ile kaldığı ‘cezaevinde’ röportaj yaptı. IŞİD’li Abdullhadi Adana’da askeri eğitim aldıklarını ve IŞİD’in Türkiye ile iyi ilişkilerinin olduğunu öne sürdü…

İşte o röportajdan çarpıcı başlıklar;

“Adana’da askeri eğitim aldım”

“Adana’da bir IŞİD emiri vardı, bir süre onunla kaldım. Ağustos 2014’te Adana’da askeri eğitim aldım. Havaalanına yakın bir köyde 60 kişi askeri eğitim alıyorduk. Sabah kalkıp spor yapıyorduk. Haftada bir atış eğitimi alıyorduk. Kalaşnikof, Bixi ve diğer silahları kullanıyorduk. Bize eğitim veren kişi Urfalı Ahmet’ti. İbrahim adında biri de bize tercümanlık yapıyordu. Türkiye, Suriye’ye göre daha güvenli diye eğitimimizi Türkiye’de verdiler. Suriye’de bombardımanlardan dolayı askeri eğitim almamız mümkün değildi.”

“Basına Adana’daki IŞİD kampı ÖSO’ya ait diye haber yaptırıldı”

“Basına Özgür Suriye Ordusu olarak eğitim aldığımız yansıtıldı, oysa eğitim alan herkes IŞİD üyesiydi. Eğitimdeki 60 kişinin hepsi Suriye vatandaşıydı. Bu 60 kişinin çoğu iş amacıyla Türkiye’ye gelmişlerdi ama sonra IŞİD’e katıldılar.”

 

Röportajın tamamını okumak için buraya tıklayın