02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Kafa Karıştıran Cinayet
Kafa Karıştıran Cinayet

Kafa Karıştıran Cinayet

Dün gece İstanbul Kağıthane’de bir iş adamı lüks aracın içinde ensesinden vurulmuş olarak bulundu. Devletin resmi haber ajansı aracın CHP’li Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’ye ait olduğunu yazdı. İlgezdi, araçla hiç bir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Dün gece saat 20.30 sıralarında İstanbul Kağıthane’de, arkasında beyaz bir otomobilin durduğu, park halindeki 06 BG 3143 plakalı lüks otomobilin içinden 1 el silah sesi duyuldu. Daha sonra, şoför mahallinin yanında oturan bir kişi, otomobilden inerek, arkada duran beyaz araca bindi. Bu sırada, cadde üzerinde devriye görevi yapan bir polis ekibi, lüks otomobilin şoför mahallindeki kişinin ensesinden vurulduğunu farek etti, Arkadaki beyaz otomobilin sürücüsü ise bu sırada aracı çalıştırıp hızla uzaklaştı.

Ölen kişinin  araçlara siren ve çakar sistemi monte eden bir şirkette yönetici olarak çalışan Gökhan Arıcan (35) olduğu tespit edildi.

63593_54934_26122015162143_1

Anadolu Ajansı’nın haberi ortalığı karıştırdı

Anadolu Ajansı emniyet kaynaklarından aldığını iddia ettiği haberi servis etti. Haberde işadamının öldürüldüğü lüks aracın CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin makam aracı olduğunu
belirtti.

İlgezdi: Aracın benimle uzaktan yakından ilgisi yok

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi yazılı bir açıklama yaptı. Anadolu ajansının haberini bir karalama çalışması olarak nitelendirdi.İşte o açıklama;
“Basın yayın organlarında söz konusu taşıtı makam aracı olarak kullandığıma dair haberler, hakikatlere aykırıdır. Bahse konu araç, gerek şahsım ve gerekse de yakınlarım adına kayıtlı olmadığı gibi kira vb. hukuki ilişkiye dayalı kullanılmamıştır. Tarafımca hiçbir zaman kullanılmamış araç ile ilgili avukatım tarafından soruşturmayı yürüten adli makamlar nezdinde girişimde bulunulmuş olup, şahsımı karalamaya yönelik ve asılsız haberlerle ilgili şikâyet ve yasal başvuru haklarım kullanılacaktır. Aracın şahsımla hiçbir ilgisi olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururum”

Gözaltına alınan iş arkadaşı cinayeti itiraf etti

 261220151511466946839_2

Öte yandan, cinayetin şüphelisi olarak öldürülen Gökhan Arıncan’ın eşi O. A. ve yanında çalışan Ercan P. gözaltına alındı. Ercan P. poliste verdiği ifadesinde“3 yıldır birlikte çalışıyorduk. Benim ondan habersiz iş yaptığımı söyleyince aramız bozuldu. Olay günü bunu konuşurken silahımı çektim. Elime davranınca silah patladı“ dedi.

Şüpheli ifadesinde ayrıca ölen Gürkan Arıcan’ın eşiyle aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Öte yandan çelişkili ifadeler üzerine gözaltına alınan eş O.A. ise poliste ifade vermeyerek “Susma” hakkını kullandı.