07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İzoleye İsyan
İzoleye İsyan

İzoleye İsyan

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ın G-20 zirvesi ile “ tek lider benim” mesajına Ak Parti 105. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda üstü kapalı ama çok tartışılacak yanıtlar verdi. Davutoğlu konuşmasında Erdoğan taifesinin “Büyük başarı, dünya lider gördü” diye göklere çıkardığı G-20 Zirvesi’nden de bahsetmedi.
“YÜZDE 49.5 BENİM”

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Davutoğlu, kendi döneminde AKP’nin en yüksek oy aldığını ve “Partimiz bugüne kadar girmiş olduğu seçimlerde en yüksek oy sayısına 1 Kasım’da ulaştı. En yakın takipçimiz CHP’den 11 milyon 570 bin fazla oy aldık. Ayrıca CHP, HDP, MHP ve Meclis’te temsil edilmeyen diğer partilerin toplamından daha fazlasını aldık. Hep beraber geldiler bize yetişemediler. Partimiz, ülkemizin her bölgesinde rakiplerini açık ara geride bıraktı. 63 ilde birinci. 17 ilde ikinci. 1 ilde de 3. partiyiz. 4. olduğumuz yer yok hamd olsun” dedi.

BAŞKANLIKTAN SÖZ ETMEDİ

1 Kasım seçiminden sonra yaptığı her konuşmada Erdoğan’ı referans gösteren Davutoğlu il başkanları toplantısında adından hiç bahsetmedi. Erdoğan ve saray çevresinin yeni Anayasa’yı “Başkanlık Sistemi” ile birlikte anmasına karşın Davutoğlu yeni anayasadan bahsetti ama “Başkanlık Sistemi”ni ağzına almadı.
“Türkiye’nin bu yeni dönemde en önemli önceliği yeni bir anayasadır. Artık Türkiye, demokrasi ruhuna uymayan, darbe anayasası ile yönetilemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Türkiye’nin değişim şartlarıyla uyumlu yeni bir anayasa hedefini bu dönemde inşallah gerçekleştireceğiz”

“Davutoğlu’nun Büyük Çaresizliği” haberi için buraya tıklayın

G-20’de Erdoğan Feodalizmi” haberi için buraya tıklayın