07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İstikbali De Sıfırladılar

İstikbali De Sıfırladılar

Atatürk’ün emri ile kurulan Türk Hava Kurumu da zor durumda. Son olarak kurban toplama tekel yetkisi elinden alınan kurumda çalışanlar  maaşlarını alamadıklarını söylerken,Genel Başkan Kürşat Atılgan Gazeteport’un maaş sorusunu “şirket sırrı söyleyemem” diye geçiştirdi. 

4 aydır maaşlarını alamadıklarını söyleyen THK çalışanları  kurumda yaşananları Gazeteport’a şöyle açıkladı;

İlk aksamalar Haziran ayında başladı. Bu ayda maaşımız para parça yatırıldı. Sonraki aylarda ise aksamalar başladı.  Ağustos ayında kimi kısıma yarı maaş, kimi kısıma hiç, kimi kısımlarda tam maaş ödendi.  Son 4 ay diğer bölümlerde yani Ambulans helikopterde çalışanlar maaşlarını Sağlık Bakanlığı’ndan aldılar. Bu ayın maaşları onlara da ödenmedi. Bakanlık %25’ini ödeyeceğini açıklamış. Onların durumu şu anda ne bilmiyorum. Bu süreç içerisinde her sorduğumuzda sabredin. Bu ayın 15 i dediler. O tarih geldiğinde ise 25′ i diyerek geçiştirdiler. Arkadaşlarımızın bazıları artık dayanamayıp ayrılmaya başladı. Kurumda pilot, yamaç paraşütü öğretmenleri, model uçak kısmında uçuş teknisyenleri gibi can alıcı bölümler de de istifalar başladı.  Bu süreç hızlanarak devam ediyor.  Kritik pozisyondaki sağlık personeli de istifalara başladı.

GENEL BAŞKAN AÇIKLAMA BİLE YAPMIYOR

Bizim sabır ettiğimiz gibi bankalar sabretmiyor. Kredilerimizi, kredi kartlarımızı, elektrik, su faturalarımızı, ev kiramızı ödeyecek durumumuz kalmadı. Banka avukatları evlerimize haciz ve tutuklama kararı ile geleceklerini söyleyip tehdit ediyorlar. Kurumda kimsenin umrunda olduğumuzu da sanmıyoruz. Genel başkan bir açıklama dahi yapmıyor. Personel müdürleri hiç bir yanıt vermiyor. Para yok, dayanın cümlesinden başka açıklama yok.   100 tl lik borcun avukat kanalı ile 1300 oluşunu söylediğimizde ” bu zamana kadar kurum baktı size, şimdi siz destek olun” diyorlar.

Gazeteport’a mektup gönderen çalışanlar  Vakıfbank’tan gelen icra takip  ihtarnamesi ve mesajlarını da delil olarak gösterdiler..

THK

thk ihtar

 

Gazeteport haber koordinatörü Yavuz Karakoç ödenmeyen maaşlar için Türk hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan’ı aradı.

“ŞİRKET SIRRI, GİZLİ BİLGİ SÖYLEMEM”

Yavuz Karakoç : Çalışanlarınızdan 4-5 aydır maaş alamadıklarına ilişkin mektup geldi. Ne diyorsunuz Kürşat bey?

Kürşat Atılgan : Yok öyle bir şey. 4-5 aydır maaş alamadıkları diye.  Sen aydan mı takip ediyorsun Türk Hava Kurumunu…Yalan…Ben 12 Ekim’de göreve geldim. Ödedik kardeşim..Bu akşam da ödeyeceğiz yine.

Yavuz Karakoç : Siz tamamını ödediniz yani. Kalanı da bu akşam ödeyeceksiniz öyle mi?

Kürşat Atılgan: Tabi canım ödeyeceğiz..hee..

Yavuz Karakoç: Peki siz göreve gelmeden öncekiler ne olacak?

Kürşat Atılgan: O beni ilgilendirmez. Giden gider. Ayrılmak isteyene tazminatını ödeyeceğiz deyip gönderiyoruz. İstersen bunu da yaz.

Yavuz Karakoç : Yazacağım tabi. Sizi neyi yazacağımı sormak için aramadım. Bilgi almak için aradım. Ekim öncesi maaşları ödeyecek misiniz, ödemeyecek misiniz?

Kürşat Atılgan: Hayır ben nezaketen, iyilik olsun diye  senin telefonuna çıktım. Böyle gazetecilik olmaz. Sen hesap soruyorsun. Bak şimdi şöyle sorman lazım.

Yavuz Karakoç: Hesap sormuyorum beyefendi. Benim size bir yaptırımım olamaz. Sizden bilgi almak için aradım. Çalışanlarınız maaşlarını alamadığını, sizden de bir açıklama yapılmadığını söylüyor. Ben de bir ihbar mektubunu sorgusuz sualsiz, tek başına yayınlamak yerine sizden teyyit etmeye çalışıyorum. Yani bana telefonla dönerek iyilik yapmıyorsunuz. Bana cevap vererek lütufta bulunmuyorsunuz.

Kürşat Atılgan: Bunu da yaz o zaman. Şirket sırrı.

Yavuz Karakoç: Ne şirket sırrı? Çalışanlara maaşlarını ödeyip ödemediğiniz mi?

Kürşat Atılgan: Ödeyip ödemeyeceğimiz şirket sırrı. Gizli bilgi veremem.

Yavuz Karakoç: Ödemediniz o zaman

Kürşat Atılgan:   ???? telefon kapanır…

ESKİ GENEL BAŞKAN VE OĞLU YOLSUZLUK İDDİALARI İLE TUTUKLANMIŞTI

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan THK eski Başkanı Osman Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 41 kişi hakkında mahkemeye sunulan iddianame kabul edildi.

Eurocopter isimli Fransız firmasından rüşvet karşılığı ambulans helikopter alınması için yapılan anlaşmanın yanısıra rüşvet paralarını aklamak için de madeni yağ aldıkları iddia edilen şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

İddianamede, bir numaralı şüpheli Osman Yıldırım’a, rüşvet alma, 3 kez zimmet, haksız mal edinme, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama, görevi kötüye kullanma ve sahte belge düzenlenmek suretiyle Vergi Usul Kanuna Muhalefet gibi suçlamalar yer alıyor.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Gökçen Havacılık Genel Müdürü Volkan Yılmazer de bu iddianame ile yeniden hakim karşısına çıkacak.Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede şüphelilerin cezalandırılmaları talep ediliyor.

Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Atatürk’ün emri ile kurulmuş bir dernek olan Türk Hava Kurumu, bugün borç batağına saplanmış durumda. Yaklaşık iki ay önce 700 milyon TL’den (eski parayla 700 trilyon) fazla borç yükü olan kurumun kredibilitesinin düşük olduğu biliniyor.