07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Liselileri İsimsiz İspiyon Maili Tutuklattı
Liselileri İsimsiz İspiyon Maili Tutuklattı

Liselileri İsimsiz İspiyon Maili Tutuklattı

 

Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle kafatasının bir bölümünü kaybeden M.A.T. dahil 4 liseli için tutuklama gerekçesi sayılan ihbar mektubu ortaya çıktı. Halk TV’den Can Coşkun’un ulaştığı ihbar mektubunun e-mail yoluyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildiği anlaşıldı. İsimsiz ihbar e-mail’indeki detaylar “polis teknik takibi”  şüphesini uyandırıyor.

19 Kasım tarihinde İzmir’de DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 4 liseli için suç delili sayılan ihbar mektubunun  İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen bir e mail olduğu ortaya çıktı. O e-mail’de  M.A.T.’nin de arasında bulunduğu 4 liselinin 26 Ekim 2015 gecesi yüzleri kapalı, silahlı ve molotoflu gösteri yaptıkları iddia edilirken metnin sonundaki “Bu ihbarı vatan borcu sayıyorum. Bu hainleri lütfen tutuklayın” yer alıyor.

isimsizihbar-mektubu

 

İhbar eden takip de yapmış

İhbar mektubunda  liseli gençleri uzun süre takip ederek ulaşıldığı iddia edilen adres bilgileri de yer alıyor. Tutuklanan 4 liselinin sürekli gittiği öne sürülen kafe ve dernek adreslerinin yanı sıra atıl durumdaki iki kulübenin de depo olarak kullanıldığı belirtiliyor. Ancak dosyada tüm bu iddialara ilişkin, liselilerin ilgili adreslere gittiğine dair herhangi bir görsel delil yok..

Ne olmuştu ?

İzmir’de DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp 6.Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan 4 liseli, ihbar mektubundaki iddialar dikkate alınarak “atılı suça ilişkin somut delil ve kuvvetli şüphenin” bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.