07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İmamdan Al Haberi
İmamdan Al Haberi

İmamdan Al Haberi

İran’da Cuma namazı hutbelerinde Türkiye’nin bölge politikaları eleştirildi.. Hutbelerde, Türkiye’nin Irak’ta asker bulundurması, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi ve Türk makamlarının İran’la ilgili ifadeleri eleştirildi.
İşte o hutbelerden örnekler;
Tahran Cuma imamı Hüccetül İslam Kazım Sadıki: “Bunu kınıyoruz. Türk makamları düşmanı sevindiren ve kendi devletlerini zayıflatacak bu tip hareketlerden vazgeçmeliler “

Hamedan kenti imamı Ayetullah Muhammedi:  “Türkiye, Rus uçağını hedef alarak kendini sefalete düşürdü”

Gazvin kenti imamı Ayetullah Abdülkerim Abidini: “Türk makamlarının İran’la ilgili kullandığı ifadeler, Ankara’nın yaptığı yanlışların devamıdır. Türkiye, daha Rusya yanlışını düzeltmeden başka yanlış hareketler başlatmıştır ve bundan pişman olacaktır”

Reşt kenti imamı Hüccetül İslam Gulamrıza Şefizade:”Bölge yeni olaylara gebe gibi görünüyor. Özel dikkatle Batının planları suya düşürülmeli”

Mahellat kenti imamı Hüccetül İslam Mehdi Rebani: “Rusya düşürülen uçağı konusunda soğukkanlı davranmasaydı bölge ateş çemberine dönüşürdü. Türkiye’nin Musul’da asker bulundurması ise IŞİD’i desteklemeye yöneliktir ”

Zencan kenti imamı Ayetullah Ali Hatemi: “Ankara macera aramaktan vazgeçmeli. Türkiye bu tip faydasız eylemlerle bölgedeki Direniş Cephesi’ni zayıflatıyor”

Kaşan kenti imamı Ayetullah Namazi: “Türkiye’nin Irak topraklarında tank ve birlik bulundurması, ABD ve İngiltere’nin planladığı bir komplodur ”

Kerec kenti imamı Hüccetül İslam Hamedani:Cuma hutbesinde Türkiye’nin Irak’ı parçalamak istediğini öne sürdü.

İran’da il merkezlerindeki Cuma imamları bizzat ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafında atanıyor . Liderin ildeki temsilcisi konumunda olan imamlar, Hamaney’i temsilen hutbe verir.